Jesse Voorn eerste Nederlandse dj op Second Life

Partyscene Redactie | 31 januari 2007
headlines

Jesse Voorn is als eerste dj in Nederland een nieuw leven gaan leiden op de online community Second Life, onder de naam Jesse Bourne, en zal ook als eerste Nederlandse dj een releaseparty op Second Life houden.

Second Life is een driedimensionale wereld, waar alles gedaan kan worden wat in het echte leven ook kan. Wereldwijd zijn er al meer dan 2 miljoen gebruikers die op Second Life geregistreerd staan. Het is een volledig eigen wereld, met eigen normen en waarden, een eigen munteenheid en eigen regels.
Jesse Voorn
Jesse Voorn is een van de snelst opkomende nieuwe dj’s van het moment en timmert hard aan de weg. Het afgelopen jaar stond hij achter de draaitafels op onder meer Dance Valley, Free Your Mind, Solar, Sensation, Convertible, Motion, Amsterdam Dance Event en het Gelredome. Jesse is ook ambassadeur van Dance4Life, de organisatie die zich inzet voor de strijd tegen aids en hiv.

In maart komt de single Get It Done wereldwijd uit op Deal Records, de eerste release van Jesse Voorn, die al gedraaid is in de show van de befaamde dj Pete Tong, op BBC Radio 1 en al opgepikt door onder meer de Duitse dj Tomcraft. De plaat wordt op vrijdag 2 maart om 21.00 uur gepresenteerd op Second Life, tijdens de officiële releaseparty. Daarmee heeft Jesse Voorn de Nederlandse primeur. De releaseparty vindt plaats in de club Undutchables, die voor de gelegenheid helemaal gepimpt wordt. Get It Done wordt officieel gepresenteerd, waarna Jesse een twee uur durende dj-set zal doen. De aanwezige bezoekers krijgen dan een link, waar de set de dag erna gratis te downloaden is. Zorg dat je er bij bent. Schrijf je in op Second Life, download de software, creëer een personage en wandel het virtuele leven van Jesse Voorn binnen. Alle bezoekers krijgen een coole goodiebag met spullen van de dj. Vanwege het nieuwe karakter van Second Life kunnen de datum en het tijdstip veranderen, omdat er regelmatig updates gedaan worden.

Virtual Mentality, een nieuwe, virtuele mentaliteit. “Ik zie dit toch wel als de toekomst,” zegt de dj daarover. “Ik sta voor innovatie en Second Life is een nieuwe vorm van communicatie en leven, waarvan ik denk dat het heel groot gaat worden.” Daarnaast is het voor hem de manier om zichzelf te onderscheiden. Jesse: “Je probeert toch steeds verder te denken en anderen een stap voor te zijn. Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing, wat kan ik nu doen, what’s next? De mogelijkheden in Second Life zijn oneindig, dat maakt het zo interessant. Met Second Life wil ik een nieuwe standaard neerzetten, met streaming dj-sets en onderlinge participatie. Een online manier van uitgaan.”

De releaseparty in Second Life, is nog maar het begin. Als ambassadeur van Dance4Life gaat Jesse Voorn hiervoor een nog nauwere samenwerking met de organisatie aan. The sky is namelijk de limit. Het is op korte termijn ook de bedoeling om een cross te maken tussen Second Life en Real Life. Feesten die live gestreamd worden in Second Life en clubs uit Second Life die op hun beurt weer op grote schermen op het echte feest gestreamd worden. Zo komt er een feest, waar dj’s in real life een dj-set doen en na afloop van hun set verder gaan in Second Life, middels klaarstaande laptops. Jesse Voorn heet in Second Life: Jesse Bourne

www.jessevoorn.com

www.myspace.com/jessevoorn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws