Passi(t)on

Partyscene Redactie | 31 januari 2007
headlines

Passie, allemaal hebben we het en allemaal geven we het door. Met deze basisgedachte zet een groep jonge mensen een creatief evenement neer waarvan de opbrengst volledig ten goede zal komen aan de stichting oneMen.

Dit is een stichting die als doel heeft kleinschalige initiatieven te steunen in ontwikkelingslanden. Zondag 4 februari vindt het evenement plaats in BG, de begane grond van het voormalig CS Postgebouw in Amsterdam. In hetzelfde gebouw waar 11 en het Stedelijk Museum zitten dus.
Isis
Dit bijzondere evenement brengt een aantal disciplines samen die in het reguliere uitgaansleven niet snel samen te zien zullen zijn. Er is theater, gespeeld door vrijwilligers en onder regie van Csilla Lakatos. Zij is bekend van theatergezelschap Dogtroep. Vijf groepen spelen onder haar leiding een scène. De scènes staan los van elkaar, maar zijn verbonden middels het centrale thema passie.

Visueel zullen deze scènes ondersteund worden door korte films en projecties gemaakt door vj’s en andere beeldkunstenaars. Eén van de meest opvallende creatieve uitingen van de avond zal de interactieve installatie I_AM zijn. Een unieke installatie die het best te omschrijven is als een ‘interactieve soundmachine’. Het publiek kan door fysieke objecten interactie met het apparaat zelf samples samenstellen en zo elektronische muziek componeren. Door de fysieke objecten vervolgens van vorm te veranderen, verandert de muziek mee. Het sample blijft hetzelfde maar krijgt een effect.

Theater is niet het enige dat op 4 februari te zien zal zijn. Als de spelers en installaties hun werk hebben gedaan, zal de band Ruby Q aantreden. Ruby Q is, evenals verschillende bekende bands als Green Lizzard en Krezip, ontstaan op de Rockacademy in Tilburg. Hun muziek is opgebouwd uit verschillende stijlen. Van rock tot trip-hop en van funk tot melodieuze britpop. Na dit optreden zal de zaal over worden genomen door een keur aan deejays die allen hun sporen hebben verdiend in het Nederlandse clubcircuit, waaronder Isis.

Kaarten voor de theatervoorstelling & feest kosten 10,- en voor alleen het feest ben je 7,50 kwijt. Meer info vind je op www.passiton.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws