PS Interview: Soul Central

Partyscene Redactie | 26 januari 2007
headlines

Andy Ward en Timmy Vegas, oftewel Soul Central, scoorden in 2004 een kneiter van een hit met hun remix van Strings of Life. Zaterdag 17 februari is Timmy in het land.

Tekst: Frank Böhm

Op zaterdag 17 februari is Timmy Vegas van het duo Soul Central aanwezig in Hotel Arena tijdens het Vonk feest. Naar aanleiding van dit bezoek stelde Partyscene de Engelse dj’s Timmy Vegas en Andy Ward en producers enkele vragen. Ze werken al sinds 2000 samen en hadden al veel succes op houselabels als Defected en Masters at Work. "Dat minimal zo aan is geslagen komt denk ik omdat de drugs, het partyklimaat en de technologie in het algemeen veranderd zijn."
Soul Central
Was 2006 een goed jaar voor jullie?

Dat was het zeker, zowel als dj’s als op produceer vlak. We hebben een paar leuke platen uitgebracht en hits zoals Put your hands up for Detroit geremixed. Ook draaiden we over de hele wereld. Dus we mogen niet klagen!

Wat vinden jullie van de Nederlandse partyscene?

Erg goed! De mensen zijn erg relaxed en staan gelukkig open voor alle soorten sounds die we draaien.

Zijn er veel verschillen met de Engelse scene?

De scene in Engeland is iets speciaals, zoveel muziekstijlen zijn hier ontstaan sinds de Beatles het tekst schrijven tot een hoger niveau brachten. Daarnaast de Stones en Led Zeppelin die het rock genre zo’n beetje gestart zijn, wat Black Sabbath voor heavy metal geldt. Soms hebben relatief kleine eilanden zoals het Verenigd Koninkrijk en Jamaica een grote culturele invloed op de rest van de wereld.

Waarom besloten jullie Derrick May’s track Strings of Life onder handen te nemen?

Ik speel het nummer al op de piano sinds ik ‘m hoorde in 1988. Toen ik Andy ontmoette hadden we het over house classics en platen die we goed vonden, en Strings of Life was één van onze favorieten. Dus we draaiden de track ook vaak, en zo begon het balletje te rollen. Pas drie jaar nadat we hem hadden geremixed werd hij erg populair!

In de scene lijkt de house zich weinig te ontwikkelen de laatste tijd, in verhouding tot techno waar stromingen als minimal en neotrance voor nieuwe impulsen zorgen. Wat vind je daarvan?
Soul Central
Tja, het aantal ritmes, funky gitaar rifjes en beats is nou eenmaal niet oneindig haha! Dat minimal zo aan is geslagen komt denk ik omdat de drugs, het partyklimaat en de technologie in het algemeen veranderd zijn. Minder werd meer en producers halen het uiterste uit hun apparatuur. Ik kan me ook geen DC10 op maandag morgen voorstellen waar iedereen die al het hele weekend heeft doorgehaald los gaat op funky house. Dat zou gewoon niet werken! Groovy house komt op andere plekken weer beter tot zijn recht, er hangt meer glamour omheen, zien en gezien worden enzo.

Wat zijn jullie plannen voor dit jaar?

We hebben erg veel plannen! Er komt een leuke single uit op het Defected label waarop Abigail Bailey te horen is, en wat andere singles die op MN2S uitkomen. En heel veel draaien uiteraard.

Als jullie een droomfeest zouden mogen organiseren, hoe zou dat eruit gaan zien?

Een feestje in de hangende tuinen van Babylon, met John Coltrane op de saxofoon tijdens een dj set van Larry Levan, en Alan Partridge als mc!

Wat ken men verwachten van jullie set op zaterdag 17 februari?

Pure gekkigheid! We gaan er een ongekend feestje van bouwen in Hotel Arena!

Vonk 

Zaterdag 17 februari

22:00 - 04:00

Hotel Arena Amsterdam

Kerkzaal

22:00 - 00:00: Steven Quarré

00:00 - 02:00: Soul Central 

02:00 - 04:00: Erick E 

Tuinzaal

00:00 - 02:00: Baggi Begovic

02:00 - 04:00: Billy the Klit

www.nachtwerkevents.nl

Het verhaal achter de originele Strings of Life track

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws