Grote Finale Dommelsch TWSTd DJ Contest

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Een deskundige vakjury zal dan uit de vier overgebleven finalisten de meest veelbelovende DJ van Nederland kiezen. Naast de vakjury kiest het publiek haar favoriet die beloond wordt met de felbegeerde publieksprijs. Afgelopen jaar zijn 150 talentvolle DJs de strijd aangegaan in een 75 ronden tellende wedstrijd, van wie er vier weten door te dringen tot deze grote finale waar ook de New Yorkse Honey Dijon en winnaar 2005 Jamie Lie A kwie hun opwachting maken.

De Dommelsch TWSTd DJ Contest vindt voor de derde keer plaats. Deze jaarlijkse wedstrijd voor beginnende DJs en producers biedt talent de mogelijkheid om door te breken in de Nederlandse dance- en clubwereld. Inmiddels is de Dommelsch TWSTd DJ Contest uitgegroeid tot de grootste DJ-contest in de Benelux. Alle DJs die meedoen hebben hun eigen stijl, die varieert van clubhouse tot minimal techno. Winnaars van de vorige edities, zoals Wouter de Moor, Vincenzo de Bull, Jamie Lie A Kwie en Timbalism, draaien met veel succes samen met internationale namen door heel Nederland en worden inmiddels ook in het buitenland geboekt: zo hebben zij al achter de draaitafel gestaan in Korea, China, Duitsland en Malta.

"Nederland heeft met zijn DJs internationaal aanzien. Ook de finalisten van Dommelsch TWSTd zijn rijzende sterren. Ze draaien met internationale top DJs als Jeff Mills en Honey Dijon in binnen en buitenland. Aldus Dennis Luts, eigenaar van het TWSTd DJ caf en medeoprichter en voormalig organisator van Dance Valley.

Prijzen
De meest opvallende DJs uit de contest krijgen, middels een uitgebreide nationale tour, het hele jaar de kans zich in de kijker te spelen in Dommelsch muziek cafs, clubs en op Dommelsch evenementen. Deze tour kan oplopen tot wel 20 optredens per winnende DJ, aldus Dennis Luts. De winnaar krijgt daarnaast van het SAE Institute een electronic music production-opleiding tot volwaardig producer en een residency in Dommelsch TWSTd DJ Caf. Ook krijgt de winnende DJ een live optreden tijdens het TWSTd QNSDY Outdoor Event op het Weteringsplantsoen tijdens Koninginnedag. Zowel 3FM als 3voor12 besteden zeer regelmatig uitvoerig aandacht aan de contest en de winnaars.

Er hebben zich reeds twee halve jaarfinales voltrokken wat Jan Boom en F.O.X. verzekert van een plek in de grote finale. De andere twee finalisten zijn volgende week bekend na de laatste twee jaarlijkse halve finales die in caf TWSTd gehouden worden. Deze rondes wijzen uit in welke zaal van de Paradiso de DJs komen te draaien.

Dommelsch en muziek
Naast Dommelsch TWSTd DJ Contest omarmt Dommelsch meer muziekinitiatieven in de Nederlandse muziekbranche. Zo ondersteunt Dommelsch opkomend muziektalent via Dommelsch Locals Only en Dommelsch Clash of the Cover Bands. Mede dankzij deze muziekinitiatieven en de bekende Dommelsch Dubbel Dutch verrassingsconcerten, is Dommelsch dit jaar genomineerd voor de SponsorRing en gekozen tot Cool Brand.

Meer informatie over Dommelsch TWSTd DJ Contest is te vinden op: www.dommelschmusic.nl en www.twstd.nl. Genteresseerde DJs kunnen hun demo CD opsturen naar TWSTd DJ Caf, Dommelsch TWSTd DJ Contest, Weteringschans 157, 1017 SE Amsterdam.




Ticketinformatie
Wie: Honey Dijon ( New York ), Jamie Lie A Kwie (Winner 2005), Ambient Daan vs The Trip, Jan Boom, F.O.X., Bart van Rijn, Rik Watts, Gijs Tettero, Roderik Flohill, Sven Prinsen, Jouk, Nomar, Emiel, Jasper Goossen, Jordee Jay
Wanneer: 3 februari 2007
Hoe laat: 23.00 - laat!
Waar: Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam 020-6264521 www.paradiso.nl

Tickets:
Voorverkoop 9,00 (incl. daglidmaatschap) bij:
- TWSTd, Weteringschans 157, Amsterdam
- AUB, Leidseplein, Amsterdam
- Postkantoren
Aan de deur 12,50 (incl. daglidmaatschap)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws