Grote finale Twstd dj contest

Partyscene Redactie | 23 januari 2007
headlines

Zaterdag 3 februari vindt de jaarlijkse finale plaats van de dj contest die het Amsterdamse dj-café Twstd ieder jaar uitschrijft. Traditioneel in poptempel Paradiso.

twstdDe jaarlijkse wedstrijd voor beginnende dj’s en producers geeft nieuwe talenten de kans door te breken in de Nederlandse clubscene. "Nederland heeft met zijn DJ’s internationaal aanzien. Ook de finalisten van Dommelsch TWSTd zijn rijzende sterren. Ze draaien met internationale top dj’s als Jeff Mills en Honey Dijon in binnen en buitenland.” vertelt Dennis Luts, eigenaar van Twstd en medeoprichter en voormalig organisator van Dance Valley. De contest is sinds dit jaar omarmd door Dommelsch Bier. Het is de derde keer dat de grote finale op deze manier plaats vindt.

Het afgelopen jaar werkte menig beginnend dj zich weer in het zweet tijdens de voorrondes van de dj contest in het Amsterdamse Twstd. 150 dj’s gingen met elkaar de strijd aan in 75 ronden. De stijlen van de dj’s liepen uiteen van house tot techno en van minimal tot electro. Vier van hen wisten uiteindelijk door te dringen in de finale en strijden op 3 februari om titel ‘meest veelbelovende dj van Nederland’. Een deskundige jury zal uit de vier de winnaar kiezen. Die gaat naar huis met cursus electronic music production van de SAE en een residency in Twstd. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, want ook het publiek kan op zijn of haar favoriete dj stemmen.

De meest opvallende dj’s van de contest krijgen door middel van een uitgebreide tour door Nederland het hele jaar door de kans zich in de kijker te spelen. Als gast is de New Yorkse dj Honey Dijon uitgenodigd om achter de decks plaats te nemen. Ook Jamie Lie A Kwie, de winnaar van 2005 maakt zijn opwachting. Het festijn begint om 23.00 uur.  

     

Check hier het filmpje van de eerste finale in 2004.

Meer info vind je op www.twstd.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws