Say it: LeRon & Yves Eaux

Partyscene Redactie | 15 januari 2007
headlines

Wij kiezen er niet voor om een ordinaire plaat te maken

Nooit eerder draaiden er Nederlandse dj’s in de Indiase vestiging van Ministry of Sound. Op vrijdag 9 februari komt daar verandering in, want dan staat het dj en producers duo LeRon & Yves Eaux op de planken van de vermaarde club in New Delhi.

 

YvesLeRon & Yves Eaux hebben een druk jaar achter de rug. Naast een zeer uitgebreid releaseschema, maakten ze een remix van de Indiase band Jalebee Cartel. Een schot in de roos. Niet alleen de gevestigde orde van internationale house-dj’s draait de productie grijs, in New Delhi is het aanstekelijke dansnummer momenteel een ware clubhit. Partyscene nam contact op met Yves Eaux, die naast dj/producer actief is als regisseur van commercials. 

Hoe komen jullie terecht in de Ministry of Sound in New Delhi?

Yves Eaux: “Dat is op een heel ‘charmante’ wijze gelopen. Wij hoorden een mooie breakbeat track van Jalebee Cartel, een elektronische band en dj-collectief uit India. Toen zijn we in contact gekomen met een Zwitserse platenmaatschappij die hun releases in Europa verspreidt. Zij wilden van ons een remix. De warme sound hebben we in tact gelaten, maar de breakbeats hebben plaatsgemaakt voor een mooie vierkwartsmaat. Ook de originele vocalen passen heel goed bij onze houseversie. Het resultaat heeft wat weg van Underworld: atmosferisch en energiek. We hadden onze remix nog maar net uit, of we kregen een reactie van Jalebee Cartel zelf. Ze waren zeer vereerd dat wij die remix hadden gemaakt. Verder kenden ze onze muziek al en draaien onze platen. Zij hebben ons voorgesteld bij het management van Ministry of Sound, waardoor wij aan deze boeking zijn gekomen.”

Welke andere grote clubs staan nog op jullie verlanglijstje?

Yves Eaux: “Renaissance in Londen, Crobar in New York en Ice in Las Vegas. Naast deze clubs, zouden we graag eens op het Extrema Festival willen staan.”

Zo bekend als jullie in het buitenland zijn, zo onbekend zijn jullie in Nederland. Hoe komt dat?

Yves Eaux: “Wij zijn vooral bekend bij andere dj’s en producers wereldwijd, ook bij de Nederlandse. Verder hebben een kleine aanhang in Canada, US en Israël. Het is nog een kwestie van geduld hebben. Wij kiezen er in ieder geval niet voor om een ordinaire plaat te maken en daarmee bekendheid te verwerven. Het komt vanzelf, dat zei Harry Lemon laatst nog tegen ons. Overal waar hij komt, wordt onze muziek gedraaid. Zoiets geeft je zelfvertrouwen.”

Yves Eaux en LeRon

Waar ben je als dance-artiest bang voor?

Yves Eaux: “1: De onverdraagzaamheid tussen de verschillende bezoekers van feesten, hetgeen soms resulteert in vechtpartijen of, zoals laatst in Rotterdam, een schietpartij. 2: Muziek heeft steeds minder waarde. Dat is zo erg geworden dat van een muziekindustrie bijna geen sprake meer is. Vroeger had bijvoorbeeld EMI/Sony een publisher, fotograaf en stilist in dienst. Zij probeerden van een artiest een ster te maken. Die functies zijn inmiddels weggevallen. Mede daardoor is het moeilijker om als producer door te breken en je boterham te verdienen.”

Wat is je tip voor talentvolle dj/producers op zoek naar eeuwige roem?

Yves Eaux: “Slijmen bij belangrijke mensen in de scene heeft geen zin. Je moet geduld hebben en respect voor andermans muziek, ook al zou je er nooit naar luisteren. Probeer je muzieksmaak ook te verbreden. Spit de biografie van The Rolling Stones eens door.”

Wat zijn de idealen voor 2007?

Yves Eaux: “Ons debuutalbum afmaken. De cd moet in het najaar in de winkel liggen. Verder hopen we tegen bijzondere projecten aan te lopen. Elk jaar komt er wel wat leuks op ons pad. Zo deden we het afgelopen jaar mee aan het liefdadigheidsproject ten bate van kansarme jongeren, genaamd Respect Rulez, en traden we op in een schouwburg van Apeldoorn voor vijftienhonderd kinderen. Dat kan net zo leuk zijn als in volle club met volwassenen.”  

Meer info: Yves Eaux & LeRon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws