A Guy Called Gerald in 11

Partyscene Redactie | 9 januari 2007
headlines

Op zaterdag 13 januari is er in 11 in Amsterdam een ware legende te gast. A Guy Called Gerald komt dan een live set doen van maar liefst drie uur.

a guy called geraldAcid Nouveau gastheer DJ Lupe heeft een bijzondere gast geregeld voor zaterdag 13 januari. De uit Manchester afkomstige pionier Gerald Simpson a.k.a. A Guy Called Gerald heeft al een indrukwekkende staat van dienst en komt die even tentoonspreiden in 11. Al ruim twintig jaar is de man actief in de dance en in die tijd heeft hij zichzelf vaak opnieuw uitgevonden en is wist hij zichzelf in meerdere genres op de kaart te zetten. Vooral zijn track Voodoo Ray is uitgegroeid tot een klassieker.

Gerald was korte tijd lid van het legendarische 808 State, waarmee hij de blauwdruk voor de acid leverde. Ook het album Newbuild wordt gezien als een belangrijke basis voor de huidige house en techno. Na 808 State stortte de producer zich op de drum ’n bass, begin jaren negentig. Hij richtte daarvoor zijn eigen label Juice Box op en bracht tussen 1992 en 1998 een aantal baanbrekende tracks uit. Op dit moment is hij verbonden aan het Berlijnse label !K7, waar hij in 2000 terecht kwam. Met albums als Essence en To All Things toonde hij zich een groot house producer. De laatste tijd werkt hij in zijn studio in Berlijn gestaag door aan veel nieuw materiaal. Welke genre de man ook aanraakt, voor hem moet het altijd vernieuwend, wild en rebels zijn. Resident Lupe opent de avond met zijn mix van serieuze techno en vrolijke electro.

Surf voor meer info naar www.aguycalledgerald.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws