Kopieerbeveiliging cd\'s van de baan

Partyscene Redactie | 8 januari 2007
headlines

Kosten wegen niet op tegen resultaten

Muziekmaatschappijen maken geen gebruik meer van kopieerbeveiliging op cd's. EMI is er als laatste mee gestopt. Dat meldt de Nederlandse brancheorganisatie voor de muziekindustrie NVPI op haar website.

Sony BMG moest in 2005 miljoenen cd’s terugroepen wegens een omstreden kopieerbeveiligingMuziekmaatschappijen introduceerden de techniek enkele jaren geleden. Ze wilden het onmogelijk maken om illegale kopieën van cd's te maken. Nu is echter duidelijk geworden dat de kosten niet opwegen tegen de resultaten, aldus de NVPI. Bovendien konden de beveiligde schijfjes in sommige apparaten niet worden afgespeeld.

Sony BMG moest in 2005 miljoenen cd’s terugroepen wegens een omstreden kopieerbeveiliging. Software installeerde zich heimelijk op computers. Daardoor konden virusschrijvers misbruik maken van zwakke plekken in de kopieerbeveiliging en controle krijgen over de computer.

Volgens de NVPI moet de kopieerbeveiliging op cd’s niet worden verward met het slot op muziekbestanden die via het internet worden gekocht. Die beveiligingssoftware bestaat nog steeds.

NVPI 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws