Beroepsmilitairen misdragen zich ernstig in club 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Twee leden van een groep van vijf mannen zouden harddrugs hebben gebruikt. Een van hen zou een portier hebben bedreigd.

Volgens Brian Boswijk, directeur van club 11, dineerde de groep in een speciaal gereserveerde ruimte. Toen een medewerker constateerde dat er cocane was gebruikt op het toilet, is de groep daar op aangesproken. Vier of vijf van hen reageerden redelijk brutaal en baldadig. Er werd ook behoorlijk gedronken. Na het eten wilde de groep de nachtclub in. Dat mocht alleen als ze niet meer zouden drinken. Daarop is de groep vertrokken.

Maar een deel van de mannen zou daarna hebben geprobeerd bij een besloten feestje in hetzelfde gebouw binnen te komen. Daar werden ze geweigerd. En toen is de portier door een van hen bedreigd.


Club 11 in Amsterdam...

Volgens een werknemer van de club, die getuige was van het incident, zei een militair: Ik kom net uit Afghanistan. Daar heb ik heel veel moslims gedood. En jij bent de volgende op mijn lijst. De portier heeft aangifte gedaan.

Volgens Defensie is minimaal een van de betrokkenen een militair. Het staat nog niet vast of en zo ja hoeveel militairen daadwerkelijk bij de misdragingen betrokken waren. De samenstelling van de groep is nog niet duidelijk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws