Boy George komt naar Rotterdam

Partyscene Redactie | 4 januari 2007
headlines

Op Absolute Music wordt alles uit de kast gehaald om er een dik feest van te maken. Onder meer Jaren ‘80 icoon Boy George staat op 2 februari in de Maassilo achter de draaitafels zoals Partyscene al geruime tijd geleden als eerste bekend maakte.

Onder het motto: het kan ook anders, gaat Absolute Music feesten organiseren, die de geschiedenis en ontwikkeling van muziek samensmeden tot één. Dat wordt gecombineerd met kunst en cultuur, om zo een caleidoscoop aan beeld en geluid te laten ontstaan. De eerste editie, op vrijdag 2 februari in de Maassilo in Rotterdam, is gelijk al een schot in de roos.

boy george

Een van de meest opvallende namen die avond is het Jaren ‘80 icoon Boy George. Hij viel op door zijn extravagante look, openlijke homoseksualiteit en uitbundige levenstijl met overmatig drugsgebruik. De Brit werd bekend als zanger van Culture Club. Met die groep scoorde hij grote hits als Karma Chameleon en Do You Really Want To Hurt Me. Daarna ging hij solo verder, maakte nog een tijdje deel uit van de band Jesus Loves You en ging nog verder solo. Tegenwoordig heeft hij een carrière als dj in Amerika en Engeland. Hij is verantwoordelijk voor verschillende producties en mix cd's op labels als Ministry of Sound en Renaissance. De man draait zelden in Nederland, dus het is zeker de moeite waard een kijkje te nemen.

Maar er is meer. Naast Boy George komen ook Booka Shade, Trentemøller feat DJ Tom, The Glimmers en last but not least, de legendarische hiphopgroep The Jungle Brothers, die al regelmatig flirte met dance. Ook present zijn Chuckie en de Italiaanse Julie Marghilano, die zichzelf begeleidt op de viool. Een vooruitstrevende line-up, die de oude garde combineert met nieuw talent, op een avond waar het experiment niet geschuwd wordt. Kaarten kosten 32,50 euro ex fee. Het feest begint om 23.00 uur en gaat door tot 06.00 uur.

Surf voor meer info ook naar www.absolute-music.nl.        

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws