Shit Robot (DFA) tijdens The Infamous Mudclub

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Infamous Mudclub hosts Monica Electronica en Josz LeBon nodigen op vrijdag 5 januari de Ierse DJ Shit Robot uit om de DJ-booth over te nemen.

Shit Robot is de in Dublin geboren maar nu in Stuttgart wonende Marcus Lambkin, die zijn carrire begon als DJ in New York waar hij het barleven in de East Village onveilig maakte. Je herkent zijn naam misschien wel van muzikaal duo Plant. Samen met mede-Dublinaar Dominique Keegan (andere helft van Plant) bestormden ze de New Yorkse scene rond de millenium wisseling en richtten daar een imperium op met hun Plant Records, Plant Bar en Plant Saturdays. In zijn eigen bar draaide Lambkin, samen met James LCD Soundsystem Murphy (bekend van 2002 monster-hit Losing my Edge) op hun succesvolle avond Shit Robot. De klik tussen de twee was groot en in 2003 distancieerde Lambkin zich van zijn Plant Imperium om weer zelfstandig aan de slag te gaan.
Shit Robot zit vandaag de dag bij het toonaangevende New Yorkse label DFA (bekend van LCD Soundsystem en gerund door diezelfde James Murphy) en toert veel rond met mede DFA artiesten LCD Soundsystem en Juan Maclean. Shit Robots muziek valt in het genre electrohouse. Denk aan Justice, Soulwax en Digitalism. Zijn in 2006 uitgebrachtte debuut-EP Wrong Galaxy brengt een mix van nieuwe acid-house en electro geluiden en je favoriete jaren 80 melodien ten gehore.


Shot Robot...

Hosts Monica Electronica en Josz LeBon willen oude New Yorkse tijden doen herrijzen met hun maandelijkse vaste avond in 11, genaamd The Infamous Mudclub.Elke eerste vrijdag van de maand brengen de twee een mengeling van electro, italo disco, rock en new beat ten gehore en nodigen zij een gast uit om dit eclectische gevoel te versterken.
Deze clubavond is genspireerd op de legendarische vroegere hang-out van o.a. Andy Warhol en Liquid Liquid terug in de jaren 80.

Vrijdag_5 januari
The Infamous Mudclub
DJs Shit Robot (DFA, New York), Monica Electronica, Josz LeBon
VJs Urbi et Orbi | Entre 12 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 10 euro
www.myspace.com/djmonicaelectronica
www.myspace.com/joszlebon
www.myspace.com/shitrobot


11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws