Nieuwjaarsfeest Now & Wow afgelast

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De Graansilo blijft nog zeker tot 13 januari gesloten in verband met de schietpartij van zaterdagochtend vroeg. Daarbij viel een dode en raakte een bewaker zwaargewond. De man die om het leven kwam, was een 27-jarige Rotterdammer. De bewaker is 25 jaar en komt uit Capelle aan den IJssel. Eigenaar Hanenberg zegt dat de man er erg slecht aan toe is. Voor zover bekend ligt de bewaker in het Erasmus MC nog steeds in coma.

Waarschijnlijk enkele tientallen mensen zijn getuige geweest van de schietpartij. De politie wil graag dat deze mensen zich melden en vertellen wat ze hebben gezien. Een speciaal rechercheteam van de politie is een groot onderzoek begonnen. Er waren zondagochtend nog geen aanhoudingen verricht.

De 3500 mensen die voor de nieuwjaarsparty kaartjes hadden gekocht, krijgen hun geld terug. De financile strop voor Now & Wow is zeker 120.000 euro. Hanenberg benadrukt dat de reputatieschade nog veel groter is, omdat er een grote internationale 'line up' van artiesten was geboekt. Die zijn allemaal afgezegd.

Na 13 januari wordt bekeken of er in de Graansilo verdere maatregelen nodig zijn. Volgens de gemeente is de openbare orde in de omgeving in zeer ernstige mate aangetast. De sluiting gebeurt niet op last van de burgemeester, maar in goed overleg tussen gemeente en de directie van de silo.

In de Graansilo was een urban-feest aan de gang van organisator Party Peeps met in totaal 3000 bezoekers. De discotheek had volgens Hanenberg extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo was de kade rond het gebouw afgezet en werd er extra gefouilleerd. Een jaar geleden was er een schietpartij bij de Graansilo. Toen raakte een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel zwaargewond. Ook toen was er een urbanfeest. Niet lang daarna besloot de eigenaar geen risicofeesten meer te organiseren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws