Dode en zwaargewonde bij schietpartij Maassilo

Partyscene Redactie | 30 december 2006
headlines

Door een schietpartij bij een discotheek aan de Maashaven in Rotterdam zijn zaterdagochtend vroeg een dode en een zwaargewonde gevallen. Het gaat om twee mannen. Dit meldde een woordvoerster van de politie.
Maassilo Rotterdam
Toen het feest, de Partypeeps2000.com Awards 2006 stopte, ontstond buiten een vechtpartij en vielen schoten. De zwaargewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van de schietpartij was het buiten druk.

De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers of de aanleiding van de onenigheid. Ook over de schutter is nog niets bekend. Op dit moment worden nog veel getuigen ondervraagd.

Update:

De Maassilo gaat twee weken dicht naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat hebben gemeente en directie zaterdag besloten en bekendgemaakt. Volgens gemeente en directie is de openbare orde in de omgeving van de horeca-inrichting "in zeer ernstige mate aangetast". Om verdere aantasting te voorkomen is besloten de zaak te sluiten. De sluiting is zaterdag direct ingegaan en duurt tot en met zaterdag 13 januari. Na deze twee weken wordt bekeken of er aanleiding is voor verdere maatregelen. "Met de directie is afgesproken dat zij al het mogelijke in het werk zal stellen om de bezoekers van de Now&Wow te informeren over het feit dat het voor zondag (oudejaarsavond) geplande feest niet doorgaat'', aldus de gemeente.

Dat betekent helaas voor het Oud & Nieuw-feest ‘Let’s start 2007’ en de betrokken partijen Now & Wow, Treetz en Electronation dat het evenement niet plaats kan vinden op zondag 31 december. Alle mogelijke oplossingen om het feest toch doorgang te laten vinden zijn de afgelopen uren de revue gepasseerd en een beperkt aantal opties met een verminderde kans van slagen wordt op dit moment nog open gelaten. De organisaties vinden het op dit moment nog te vroeg om zich neer te leggen bij de genomen beslissing. Morgenmiddag 31 december om 12 uur zal definitief de knoop worden doorgehakt. De organisaties betreuren de gang van zaken ten zeerste en wanneer blijkt dat het Oud & Nieuw evenement definitief geen doorgang kan vinden, zal de kopers zo spoedig mogelijk een oplossing worden geboden om het geld van de toegangskaarten terug te krijgen.

Update:

Alle mogelijke oplossingen om het feest toch doorgang te laten vinden zijn de afgelopen nacht de revue gepasseerd maar helaas is nu dan toch het nieuws echt definitief. De locatie en de organisaties zetten alles op alles om op dinsdag 2 januari met alle informatie naar buiten te komen die noodzakelijk is voor de kopers van de kaarten om hun geld terug te krijgen. De organisaties voelen mee met de gedupeerde bezoekers, maar vragen hun ook vooral om begrip en geduld. Houd voor al het nieuws omtrent de afgelasting en het terugbetalen de site van de locatie in de gaten: www.maassilo.com

Sinds 2000 is de club geopend met als doel een podium te zijn voor performers en gasten. Inmiddels gevestigde namen in de muziekwereld hebben hun ‘eerste stapjes’ gezet in de Maassilo, waaronder Benny Rodrigues en Hitmeister D. Niet alleen dj’s. maar ook fotomodellen, vj’s, fotografen en ontwerpers zijn hun carriere begonnen in de Maassilo, gehost door Ted Langenbach onder de naam Now & Wow. Inmiddels heeft de club al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Momenteel fungeert de locatie vaak als decor voor verschillende evenementen, zoals die van Langenbach, Awakenings, Cocoon, Salsalounge en andere (zakelijke en besloten) avonden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws