UPDATE: Awakenings oudjaar definitief gecanceld

Partyscene Redactie | 22 december 2006
headlines

De bestuursrechter heeft net om 12.30 uitspraak gedaan: Awakenings met oudjaar gaat niet door in de NDSM in Amsterdam.
Awakenings in de pers
Vanmiddag was de zitting bij de bestuursrechter en de definitieve uitspraak luidt: Awakenings gaat 100% zeker niet door in de NDSM. Het was in de zitting duidelijk dat de advocaten van Monumental, maar ook de rechter het stadsdeel het vuur aan de schenen legde. Maar het heeft helaas, net als de petitie, niet geholpen.

Vorige week besloot stadsdeel Noord de dat het feest niet door kon gaan. Een tekort aan politiemankracht was de officiële reden. Betrokkenen vermoedden echter dat het grote aantal arrestaties bij andere Awakenings wegens drugshandel/-bezit ook een grote rol heeft gespeeld. De argumentatie van de rechter komt pas volgende week naar buiten.

Het is voor Monumental onacceptabel wat er is gebeurd. Daarom hebben ze besloten dat er  sowieso een rechtzaak (bodemprocedure) gestart zal worden tegen het stadsdeel Noord voor een zeer forse schadeclaim. En dit allemaal in de wereldstad Amsterdam, dat zich in 2007 wil manifesteren als stad van de Dans...

Als je je reeds gekochte kaart wil inleveren dan kun je daarover hier meer informatie vinden.

UPDATE: de mailing van Awakenings

De bestuursrechter heeft besloten geen voorlopige voorziening te verlenen en de Awakenings Newyears Special gaat dus definitief niet door.

Stadsdeel Noord kreeg gisteren vele kritische vragen van de rechter te verwerken en de argumenten mbt de brandveiligheid en geluidsoverlast hielden geen stand. De politie meent echter geen inzet vrij te kunnen maken en de rechter wil de verantwoordelijkheid voor een feest met weinig of geen politie-inzet klaarblijkelijk niet nemen.

We vinden het jammer dat de rechter deze beslissing heeft gemaakt, zeker gezien het feit dat we in het verleden altijd vrijwel zonder politie-inzet (zelfregulerend) de New Years Special hebben georganiseerd. Wij stellen het duidelijk fout gebleken stadsdeel Amsterdam Noord aansprakelijk voor alle geleden schade en zullen een rechtszaak opstarten voor een zeer forse schadeclaim.

We danken degenen die de petitie hebben getekend en iedereen die zich op een andere wijze heeft ingespannen of heeft meegeleefd in deze zaak. Het zoeken naar een vervangende locatie leverde helaas niets geschikst op.

We wensen je ondanks alles een goede nieuwjaarsviering Het is voor velen moeilijk te accepteren omdat het onrechtvaardig is wat er is gebeurd, maar Awakenings is sterk en laat zich niet kapot maken. 2007 zal als jubileumjaar (10 jaar Awakenings!) zeer hevig gevierd gaan worden.

Awakenings probeert gedupeerden tegemoet te komen

Op 26 en 27 januari organiseren we in de Maassilo te Rotterdam een Awakenings technoweekend Als je wilt kun je met je kaart van de Newyears Special een heel weekend naar Awakenings. Je kunt ook beslissen om alleen op de vrijdag of op de zaterdag komen, en dan kun je gratis iemand meenemen!

De line-up voor 27 januari is in ontwikkeling. Bevestigd zijn: Echoplex, Damon Wild, Hertz (live),Bart Skils, Dave Ellesmere, Ion Ludwig. De volledige line-up volgt snel.


www.awakenings.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws