Say it: Michel de Hey

Partyscene Redactie | 18 december 2006
headlines

Eigenlijk doe ik maar wat

Vanaf februari host Michel de Hey een nieuwe wekelijkse radioshow op Fresh FM. Sinds medio jaren negentig maakt de Rotterdamse dj het dance-radiolandschap al onveilig met shows als Planet E (Stadsradio Rotterdam) en Hey-Tec (Slam! FM). Enkele tips hoe een goed radioprogramma te maken: “Eigenlijk doe ik maar wat.” 

 

Er is niets mooiers dan je enthousiasme om een bepaalde plaat te delen met een publiekJe maakt al meer dan tien jaar dance-radio. Wat is erzo leuk aan?

Michel: “Er is niets mooiers dan je enthousiasme vanwege een bepaalde plaat te delen met een radiopubliek. Bovendien heb je, in tegenstelling tot in een club, de mogelijkheid om er wat leuks bij vertellen.”

Wat mis jij bij veel andere dance-shows op de radio?

Michel: “Om eerlijk te zijn luister ik niet zovaak naar de radio. Wat me wel opvalt als ik dat wel doe, is dat veel shows van tevoren zijn opgenomen en daarmee het live-element verdwijnt. Daar ontkom je soms niet aan, ook ik niet. Toch probeer ik zoveel mogelijk live in de studio van Fresh FM te zijn om mijn programma te prsenteren.”

Hoe zit de show in elkaar?

Michel: “We zijn nog druk bezig met een format. Die zal echter niet veel afwijken van mijn laatste radioprogramma Hey-Tec op Slam! FM. De basis is in ieder geval: plaatjes draaien, nieuwtjes brengen, artiesten aan het woord laten, (internationale) gast-dj’s uitnodigen. Het moeten vooral twee gezellige uurtjes worden met muziek die zowel underground als mainstream (voor dance-begrippen) kan zijn.”

Heb je al een naam verzonnen voor de show?

Michel: “We hebben onlangs een prijsvraag opgezet, waarin de members van de Michel de Hey-site kaarten voor Innercity konden winnen als ze een originele naam opstuurden. Daaruit zijn vijf titels binnengekomen die kans maken. We zijn er alleen nog niet uit.”

Levert zo’n radioprogramma nog wat op? 

Michel: “Helemaal niets. Ik doe het echt alleen voor het plezier. Ik heb nog nooit geld voor mijn shows gevraagd, ook in de tijd bij ID&T en Stadsradio Rotterdam.”

Toppertje van Guillermo & Tropical Danny komt er bij Michel de Hey niet inWelke radiomaker heb je hoog zitten, en waarom?

Michel: “Dan kom ik toch uit bij types als Giel Beelen en Edwin Evers; jongens die op geheel eigenwijze radio maken. Met humor, passie en gezelligheid. Dat vind ik knap.”

Welke plaat zul je nooit opzetten tijdens je show?

Michel: “‘Toppertje’ van Guillermo & Tropical Danny."

Wat is jouw meest hilarische moment op de radio?

Michel: “Dat zijn er zoveel. Ik ben geen echte radioman. Ik doe vaak maar wat. Dan maak je sneller fouten, zoals jingles op het verkeerde moment starten en platen afspelen op het verkeerde toerental. Soms is het zo druk en gezellig in de studio, dat je de concentratie verliest. Juist dan gebeuren die dingen. Maar het meest hilarische moment dat me nu te binnen schiet, komt uit mijn Planet E-tijd op Stadsradio Rotterdam. In die tijd zond SBS6 van die foute namaaksoftporno uit, tegelijkertijd met onze show. Toen hebben we een voorlichter van SBS6 gebeld, en gezegd dat het echt niet meer langer kon. Een grappig moment, want die man ging zwaar in de verdediging. Had niets meer met een dance-programma te maken, maar radio maken moet je niet altijd even serieus nemen.”

Michel de Hey is vanaf vrijdag 2 februari 2007 tussen 21:00 en 23:00 te beluisteren op Fresh FM.

 

Fresh FM

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws