Oudste bioscoop van Eindhoven wordt club

Partyscene Redactie | 4 december 2006
headlines

Extrema & DansSalon slaan de handen ineen

De leegstaande bioscoop Rembrandt in Eindhoven krijgt tijdelijk een nieuw leven als discotheek. Het is de bedoeling dat de zaak aan de Vrijstraat op tweede kerstdag open gaat en een jaar blijft bestaan. Dan wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor circa 70 appartementen.

Geen films, maar beats in RembrandtAchter het discotheekplan zitten Eindhovenaar en Extrema-directeur M. Mingers, voormalig DansSalon-eigenaar J. Migchelbrink uit Tilburg. Zij huren het gebouw in de binnenstad van woningcorporatie Wooninc., dat hiermee volgens directeur H. Buursink een groot leegstaand pand tijdelijk nuttig gevuld krijgt.

Rembrandt, de oudste bioscoop van Eindhoven, sloot begin februari de deuren omdat er steeds meer verlies werd geleden.

Het tijdelijke Rembrandt theater wordt geen ’vlakke disco’, zegt Mingers. “Rembrandt is een stukje erfgoed in Eindhoven, waar iedereen wel eens naar de film is geweest. De bioscoopsfeer willen we terug laten keren in het gebouw. Er moet geen eenheidsworst maar kwaliteitsmuziek in komen, zodat mensen ook van buiten Eindhoven er op af komen.” Het gebouw telt met foyer erbij 6 zalen. Daarin wordt straks voornamelijk dance gedraaid, maar ook soul, funk en jazz. Ook wil Mingers een soort theatercafé.

Mingers wil op tweede kerstdag opengaan met een ‘sneak preview’, de bioscoopterm voor een verrassingsavond. Met oud en nieuw komt er ook een feest. Extrema heeft dan ook het nieuwjaarsfeest in het Klokgebouw.

Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws