Rookvrije horeca

Partyscene Redactie | 29 november 2006
headlines

Rookvrije horeca is nog steeds een hot issue. Ook in Nederland lijkt er veel animo voor te bestaan. Ben je het hiermee eens, of moet een peuk kunnen tijdens het uitgaan?
No Smoking
Clean Air Nederland, de belangenvereniging met een groeiende achterban van actieve vrijwilligers, onderneemt allerlei initiatieven die bijdragen aan rookvrije publieke ruimtes. Onlangs zijn ze gestart met een kaartenactie om uitgaansgelegenheden rookvrij te krijgen onder de naam Horeca Natuurlijk Rookvrij.

Tot 25 november konden voorstanders van een rookvrije horeca via www.cleanairnederland.nl een kaart versturen. De antirook-organisatie meldt dat de campagne een vliegende start had: tot nu toe zijn er al meer dan 26270 reacties binnengekomen via de website.

Begin december overhandigt Clean Air Nederland alle kaarten aan de formateur. Doel van de campagne is dat harde afspraken over snelle invoering van rookvrije horeca in het regeerakkoord worden opgenomen. Bekende Nederlanders zoals advocaat Gerard Spong, Lousewies van der Laan, Boris van der Ham, Harry van Bommel en voormalig minister Els Borst steunen de actie. Ook het Astmafonds, de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, STIVORO en de KNMG hebben hun steun toegezegd.

De met de overheid gemaakte afspraken over rookvrije horeca worden volgens CAN niet nagekomen. Dit ondanks het feit dat een grote meerderheid in Nederland voor rookvrije horeca is. Via deze campagne wil de organisatie al deze mensen mobiliseren om hun stem te laten horen. Dus ben je het hier mee eens, check dan de site en steun de actie. Of ben je tegen deze vorm van betutteling en moet men de keuze hebben om bij het uitgaan een peuk op te steken? Of ben je voor de middenweg: rookvrije gedeeltes in clubs, bars en restaurants? Laat het weten hieronder!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws