Dance and Art

Partyscene Redactie | 28 november 2006
headlines

Dance and Art liet voor het eerst van zich horen tijdens het Rotterdam Electronic Music Festival, waar de organisatie een showcase hield. Met de slogan There is more to explore moeten goede clubavonden meer inhoud krijgen.

dna logoDat wil zeggen dat Dance and Art de dans en kunst dichterbij het uitgaanspubliek wil brengen. Daarnaast moet het een platform worden voor nieuw talent in verschillende disciplines. “Dans en kunst moeten ook meegroeien met hun tijd en daar dus ook een kans voor krijgen. Wij willen niet alleen maar naar een museum of strakke dure expo. Er zijn teveel jonge mensen die een talent hebben in dans en kunst, maar dit niet kwijt kunnen. DnA wil hen een plaats bieden. In samenwerking met ons krijgen zij de vrijheid om te laten zien wat ze kunnen.”

 

Het verwezenlijken van deze idealen komt niet zomaar uit de lucht vallen. De initiatiefnemers zijn jong en gaan zelf al jaren naar feesten en clubs. Maar de twee begonnen inhoud en vernieuwende dingen in de uitgaanswereld te missen en kwamen met Dance and Art. “Kunst is iets wat veel mensen en zeker jonge mensen zien als ouderwets of saai, maar ook jonge mensen maken kunst die bij onze tijd hoort. Kunst is een breed begrip en zo willen wij het ook brengen. Audio-visueel, schilder, mode en verschillende dans zullen zeker niet ontbreken. Daarbij is muziek voor ons een toverwoord. Onze evenementen zullen dus gedragen worden door goede muziek van zowel dj’s als live artiesten.”  Daarnaast zet Dance and Art zich ook in voor het goede doel en met hun feesten gaat de organisatie aandacht vragen voor oneMen.

Op zaterdag 3 maart is er dus een groots openingsfeest in de Off Corso in Rotterdam. Maar niet voordat op vrijdag 26 januari in het Bootleg DJ Café een dj-contest onder de naam Upcoming heeft plaatsgevonden. De winnaar van die contest mag het feest in de Off Corso openen. Er is plaats voor vier kandidaten, dus wees er snel bij. Je draaistijl moet in de hoek van club, lounge, tech-house en minimal liggen. Stuur een mail naar info@danceandart.nl met een korte beschrijving en een foto van jezelf. Dat kan tot 12 januari.  

  

Check ook www.danceandart.nl.    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws