Dance4Life groot succes

Partyscene Redactie | 27 november 2006
headlines

Wereld danst 430.030,40 euro bij elkaar

Tienduizend jongeren dansten afgelopen zaterdag vier uur lang in het Gelredome tegen aids. Net als tienduizenden leeftijdsgenoten in Tanzania, Nigeria, Zuid-Afrika, Egypte, Rusland, Duitsland en Engeland. Hoogtepunt van de avond was de live audiovisuele verbinding tussen de acht landen. Ambassadeur Tiësto sloot het spetterende event af met zijn eigen Dance4Life anthem. In 2012 wil Dance4Life wereldwijd 1 miljoen mensen aan het dansen hebben en zo aandacht vragen van overheid en media voor de Millennium Development Goals.

Dance 4 LifeMet het dansen van de drill, een bodypercussie met rap over hiv en aids, vroegen de jongeren aandacht voor de wereldwijde epidemie. Naast Tiësto traden onder meer Jesse Voorn, Giel Beelen, Miljuschka Witzenhausen, Don Diablo, Blue Man Group, The PartySquad, Yes-R, Lange Frans en Baas B en de Jeugd van Tegenwoordig op voor Dance4Life.

In Nederland was het evenement de afsluiting van het Dance4Life Scholenproject. De aanwezige middelbare scholieren hebben een kaartje voor het evenement verdiend door het inzamelen van geld voor de partners van Dance4Life STOP AIDS NOW en MYBODY. Gezamenlijk haalden de scholieren 430.030,40 euro op. Het inzamelen is een middel om jongeren bewust te maken van de bestaande taboes en stilte rondom aids en ging gepaard met een intensief educatietraject.

Clubs4Life

Op dezelfde avond als het Dance4Life event dansten nog eens bijna 50.000 mensen voor het goede doel. In het kader van Clubs4Life organiseerden 44 clubs en discotheken door heel Nederland een speciale avond voor Dance4Life. Om 01:00 uur werd in alle deelnemende clubs gelijktijdig de Dance4Life track van Tiësto featuring Maxi Jazz gedraaid om de eenheid te symboliseren. Alle clubs staan een gedeelte van hun opbrengst af aan Dance4Life.

Amassadeur Tiesto

Het evenement vormde het hoogtepunt van Dance4Life in 2006. Maar Dance4Life staat als internationale movement de komende jaren niet stil. In 2012, wanneer Wereld Aids Dag op een zaterdag valt, wil Dance4Life wereldwijd 1 miljoen mensen aan het dansen hebben en zo aandacht vragen van overheid en media voor de United Nations Millennium Development Goals. Deze omvatten ambitieuze doelstellingen. Zo moet in 2015 de verspreiding van hiv en aids sterk zijn teruggedrongen.

Voetbalstadion per dag

Aids is de grootste bedreiging voor jongeren wereldwijd. De helft van alle nieuwe hiv-infecties vindt plaats onder jongeren. In Zuid-Afrika is zelfs 1 op de 4 jongeren geïnfecteerd. De meesten van hen worden niet ouder dan 35 jaar. Elke 7 seconden raakt er iemand geïnfecteerd met het ongeneeslijke aidsvirus. Dat is een voetbalstadion per dag. Maar aids kan bestreden worden, vindt Dance4Life. Ook in arme landen. Door goede voorlichting, meisjes weerbaar te maken, condooms, betaalbare aids-medicijnen en het wegnemen van stilte en taboes.

Dance for Life

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws