Nijmeegse Nachttempel blikt terug

Partyscene Redactie | 27 november 2006
headlines

Doornroosje houdt traditie in stand

Aangezien Doornroosje van tradities houdt, organiseert de Nijmeegse club sinds mensenheugenis op Tweede Kerstdag een avond vol House Classix. En zeg nou zelf: waar is Kerstmis in hemelsnaam nou beter voor dan terugblikken?

Lady Aida in hogere sferenIn de tijd dat de classics van nu net uit waren gekomen, droeg de gemiddelde partyganger een housebroek, bandana en smiley T-shirt. Het leuke aan een avond als deze is, dat je kunt zien wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren: de danspassen, het drugsgebruik, aankleding van feesten, de feestganger zelf en uiteraard zijn of haar kleding.

Op Tweede Kerstdag kun je heerlijk stuiteren op gemene acid, verleidelijke Chicago-house en soulvolle Detroit-techno. Middels deze traditie kun je mooi bijkomen van alle familieverplichtingen en de bijkomende stress wegdansen op oude en recentere classics - van ‘Move Your Body’ naar ‘Knights Of The Jaguar’ en van ‘Stakker Humanoid’ naar ‘Poney Part 1’. En door wie anders gedraaid dan twee dj’s die er vanaf het eerste uur bij waren: Pure en Lady Aïda.

Met meer dan veertig jaar dj-ervaring komt het in de grote zaal wel goed Beiden jubileren dit jaar. DJ Pure draaide, samen met Hans Wolters, als eerste house en techno in Nijmegen. Zoals je al op eerdere Classix-edities hebben kunnen horen, bevat zijn platenkast de nodige housepareltjes. DJ Lady Aïda staat bekend om haar bijzondere visie op de dansmuziek van deze tijd. Deze Eindhovense club-dj gebruikt een wijd spectrum van undergroundmuziek in haar sets. Variërend van tech-house en techno (Detroit-style/Chicago) naar electro.

Terwijl de nadruk in de grote zaal op klassieke Detroit- en Chicago- house en techno ligt, staat de kleine zaal in het teken van de klassieke Europese sound. Dat betekent oldschool, UK hardcore breakbeat en rave. Denk aan de Prodigy, R&S Records en XL Recordings in hun glorietijd. Uw gastheren zijn de lokale geweldenaren Krimi en Mauricee.

Kaarten voor deze avond kosten tien euro

Doornroosje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws