Uit je Plaat!

Partyscene Redactie | 27 november 2006
headlines

Regelmatig struint Partyscene de (online) platenwinkels af en plaatsen we een top-10 van populaire en goedverkochte platen. Deze week staat staat Basic Beat Records uit Rotterdam in de spotlights. De heren gunnen ons een kijkje in hun muzikale keuken.

Wij verkopen vrij breed en proberen overal de toppertjes uit te vissenPS: Top 10 platen van dit moment (mix van de best verkochte platen en degene die jullie zien als musthaves)

  1. Smith & Selway - Silver Bullet (Ovum)
  2. Alexis Tyrel - Rebecca Loos (Weave Music)
  3. Jeff Bennett - Surface Diving (Manual Music)
  4. Deetron - Twisted LP (Music Man)
  5. Erick E - The Beat Is Rockin' (Spinnin)
  6. Various Artists - Relatives 001 (Relatives)
  7. Adam Craft - Tricker (Luxaflex)
  8. Dejan Milicevic - Taxi EP (Adult Records)
  9. Qbical - Warm Fuzzy Electronics EP (Manual Music)
  10. Polder - Cucumber/Numbgum (Remote Area)

Basic Beat in RotterdamPS: Welke stijlen verkoop je en welke stijlen doen het goed?
Wij verkopen vrij breed en proberen overal de toppertjes uit te vissen. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod van club, grooves, progressive, trance, techhouse, minimal en techno. Op dit moment verkopen we vrij veel club (vooral de "electro-house" variant doet het erg goed) en ook minimal/techhouse en techno doen het goed.

PS: Wat is momenteel de trend op muziekgebied?
De zogenoemde 'electro-house' en minimal/techhouse zijn op dit moment heel erg trendy. We merken dat er vorig jaar en begin dit jaar een hele grote latin house hype was, maar die is over aan het waaien..

PS: Welke bekende dj's kopen hun platen bij je?
Lang niet meer zoveel als voorheen omdat veel DJ's (helaas) overgegaan zijn naar het draaien van CD's en dus hun tracks digitaal kopen (als ze ze niet al gratis krijgen). Toch lopen er nog regelmatig bekende DJ's binnen zoals Hertz, Yoji Biomehnika, Billy Nasty, Misjah, Petter etc.

www.basic-beat.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws