Mathew Jonson eindelijk weer terug in 11 (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De producer uit Vancouver brak door met tijdloze tracks als Decompression, Typerope en Followed by Angels en bracht muziek uit op aansprekende labels Perlon, Itiswhatitis recordings, Sub Static en Richie Hawtins prestitgieuze m_nus label. Daarnaast remixte hij underground acts als Swayzak en Duplex 100 maar ook mainstream artiesten als Moby, Nelly Furtado en de Chemical Brothers. Het laatste jaar timmert hij met name met zijn eigen Wagon Repair label en de live-band Cobblestone Jazz hard aan de weg, waarmee hij op dit moment twee grote hits scoort (Dump Truck en India in me).

Mathew Jonson wordt alom geprezen als een van de meest baanbrekende techno-producers van de laatste jaren. De bekende muzieksite Kindamuzik.net schreef ondermeer over hem: Jonson is n van die unieke figuren die erin slaagt om vanuit elk elektronisch genre en stijl de essentile elementen te lichten. U wilt techno die even sexy klinkt als Derrick May, even utopisch als Jeff Mills, even hypnotisch als Robert Hood en even geestesverruimend als Richie Hawtin, maar dan in n nummer, dan moet u dus bij Mathew Jonson zijn. En dat kunnen we bij 11 alleen maar beamen.


Matthew Jonson...

Hoewel hij gezien wordt als een van de smaakmakers van de minimal techno, is zijn sound niet te vergelijken met echte minimal-iconen als Richie Hawtin of Ricardo Villalobos. Al zijn muziek bevat een indrukwekkende mate van melodie en muzikaliteit, puttend uit invloeden van jazz, house, techno en zelfs trance. Tekenend voor de impact die Mathew Jonson international heeft gehad, is het feit dat zijn muziek door top djs uit allerlei muzikale hoeken gedraaid wordt. Van zijn ontdekker Carl Craig tot Gilles Peterson, van Richie Hawtin tot Sven Vth: Jonson is een vaste waarde in ieders platentas. En dat hij ook een begenadigd live-artiest is, heeft hij de laatste jaren wel bewezen in clubs als Fabric in Londen en op festivals als Sonar in Barcelona.

Daarbij is Jonson geen run of the mill live act met slechts een simpele laptop-set: hij staat liever achter een grote 24-kanaals mixer omringd door allerlei vintage synthesizers en effecten apparatuur. Met in het geheugen zijn sterke optredens tijdens Speakerplay en Output, belooft zijn show op zaterdag 2 december nu al een van de absolute hoogtepunten van het jaar te worden.


Zaterdag_2 december
is the new
Live: Mathew Jonson (Wagon Repair, Vancouver)
DJs Radar & Richard Parker | VJs News
Entre 12 euro | 11_ben_jezelf pashouders 10 euro
www.wagonrepair.ca

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws