Reactie Marcel Mingers over Dance Valley – Extrema Outdoor

Partyscene Redactie | 24 november 2006
headlines

Nadat eerder deze week Brian Bout van Dance Valley zijn zegje heeft gedaan, is nu Extrema’s creatief directeur Marcel Mingers aan de beurt.

Tekst: Frank Böhm
Marcel Mingers van Extrema
Maandag werd bekend dat de twee dance-promotors besloten hebben dat Dance Valley op 14 juli plaats zal hebben, en Extrema Outdoor op 21 juli 2007, zoals elk jaar de derde zaterdag van juli. Eerder dit jaar ontstond veel commotie toen Dance Valley noodgedwongen op dezelfde datum als Extrema Outdoor moest plaatsvinden, waardoor een gentleman's agreement in festivalland verbroken leek. Uiteindelijk was vooral de festivalbezoeker de dupe door te moeten kiezen tussen twee grote festivals, iets wat door alle partijen werd gezien als een slechte zaak voor de Nederlandse dancescene. Er werd na afloop dan ook besloten dat dit niet nog een keer zou gebeuren.

Extrema was uitverkocht vorig jaar, dus jullie leken geen echte problemen te ondervinden van Dance Valley wat op dezelfde dag was. Maar om de goede wil hebben jullie dit jaar toch Extrema verplaatst?

Ja dat klopt, wij willen de dance cultuur in stand houden en het zou zonde zijn dat Dance Valley en Extrema Outdoor opeens altijd op dezelfde dag zouden vallen. Als we kunnen veranderen en nog niets gecommuniceerd hebben, waarom zouden wij dan opzettelijk bij iemand roet in het eten gooien? Vorig jaar was het anders, het was toen al veel te ver gevorderd en het zou erg stom zijn als wij dan hadden uitgeweken.
Extrema Outdoor 2006
Jullie blijven de komende vijf jaar op deze datum?

Als je met jullie Dance Valley en Extrema Outdoor bedoelt: ja.

Vind je een gentleman's agreement belangrijk in de partyscene?

Ja natuurlijk. Zeker onder de oude rotten in het vak, die hebben dance groot gemaakt, lopen steeds weer enorme risico's met hun vaste overhead en dure feesten. Je hebt elkaar nodig om geheel geloofwaardig te zijn dat ‘dance is still alive.’

Zijn er niet teveel feesten in juli? (Dance Valley, Extrema Outdoor, Loveparade, Nature One, Awakenings (30 juni), Latin Village, twee Sensations, Rockit Open Air)

Ja, maar het is onoverkomelijk. Dance Valley of Extrema Outdoor kunnen niet in de andere maand zitten. Buiten het feit dat Extrema Outdoor dit nooit zou doen. We zijn al twaalf jaar bekend met deze maand.

Hoe onderscheid Extrema Outdoor zich in jouw ogen met Dance Valley?

Op Extrema Outdoor is bijna geen hosting door derde partijen, en wij doen niet mee aan hardere stijlen, behalve techno. Het publieke vindt dat wij erg veel aan de decoratie doen en een gemoedelijkere sfeer hebben. Maar ik als insider kan dit moeilijk beoordelen. Als ik naar Dance Valley ga zie ik ook vaak gaaf decor.

Welk (buitenlands) festival bezoek je zelf graag en vind je erg goed qua productie?

Ik ben naar Creamfields en Sonar in Spanje geweest. Creamfields vond ik verschrikkelijk. Nul decor, een lege dorre vlakte zonder gras, geen strand, nergens kon je zitten, mits je op de grond wilde zitten. Daarbij slecht eten, en alles moest je afrekenen met verschillende bonnen. Dan beginnen bij mij echt de handen te jeuken om daar iets aan te willen doen. Maar daar moet ik mee uitkijken, want de laatste keer dat ik dat zei was in in 1997, daarop volgend zat ik toen twee jaar in Ibiza en gaf feesten in Pacha en El Divino.

Wil je verder nog wat kwijt?

Ja ik hoop dat het mooi weer wordt!

www.extrema.nl

Hier een leuk verslag van enkele Fransmannen die Extrema Outdoor in 2006 bezochten.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws