!K7 bestaat 21 jaar

Partyscene Redactie | 23 november 2006
headlines

!K7 staat al 21 jaar voor de meest vooruitstrevende dance muziek. Het label viert dat deze maand met een foto tentoonstelling en 2 grote feesten in Londen.

!K7Dance is tegenwoordig een begrip, het is de rock ’n roll van deze tijd. De industrie vaart wel en de dj’s worden steeds groter. Hoe anders was het in 1985, toen !K7 werd opgericht. “When we started !K7 in 1985 dance music was Euro trash,” vertelt CEO Horst Weidenmüller aan DJ Mag. “It only really got going in the late ’80s.” 1K7 begon als een bedrijf dat video’s maakte voor artiesten als Nick Cave en Mudhoney en zat daarmee in de punkrock hoek. Maar al snel werd de elektronische muziek ontdekt en ontpopte het label zich als een ware pionier op het gebied van dance.

!K7 bracht grote success voort als Kruder & Dorfmeister, Jazzy Jeff, A Guy Called Gerald en Matthew Herbert. Beroemd zijn ook de compilaties die het label uitbracht, zoals de DJ Kicks serie, waar artiesten als Tiga, Thievery Corporation, The Glimmers, Kruder & Dorfmeister, Stereo MC’s, Playgroup, Nightmares On Wax en Chicken Lips zich in konden uitleven, maar ook de Kings Of… mix compilaties, met dj’s als Gilles Peterson, Laurent Garnier en Masters At Work. Stuk voor stuk succesverhalen, die het toonaangevende label een definitieve plaats in de geschiedenis van de dance hebben gegeven. !K7 wordt nu gezien als een van de meest invloedrijke dancelabels ter wereld en het heeft inmiddels kantoren in Londen, Tokyo, Berlijn en New York. Of dat nog niet genoeg is, is er met Ever Records ook nog een sublabel in het leven geroepen.

Meer info vind je op www.k7.com.             

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws