Reactie Brian Bout over Dance Valley – Extrema Outdoor

Partyscene Redactie | 22 november 2006
headlines

Deze week werd bekend dat Dance Valley op 14 juli plaats zal vinden, en Extrema Outdoor op 21 juli 2007. Woordvoerder en directielid van organisator UDC Brian Bout geeft een reactie op wat vragen.

Tekst: Frank Böhm
Brian Bout
Moest je vorig jaar nog kiezen tussen Dance Valley en Extrema Outdoor, in 2007 vinden de festivals op verschillende data plaats. Eerder dit jaar ontstond veel commotie toen Dance Valley noodgedwongen op dezelfde datum als Extrema Outdoor moest plaatsvinden, waardoor een gentleman's agreement in festivalland verbroken leek. Uiteindelijk was vooral de festivalbezoeker de dupe door te moeten kiezen tussen twee grote festivals, iets wat door alle partijen werd gezien als een slechte zaak voor de Nederlandse dancescene. Er werd na afloop dan ook besloten dat dit niet nog een keer zou gebeuren.

Er komt geen Marlboro Masters meer, waarom kan Dance Valley niet op de normale zaterdag plaatsvinden, begin augustus?

Er komt inderdaad geen Marlboro Masters meer, maar wel BP Masters. Dit is dan ook de reden dat Dance Valley niet op deze eerste zaterdag van augustus kan plaats vinden.

Waarom is geen sprake meer van een tweedaags festival?

Het tweedaagse festival heeft niet gewerkt om diverse redenen:

  • Enorme tegenwerking van de omwonenden en omliggende bedrijven. Wij hebben de omliggende bedrijven (patatkramen e.d.) echt tienduizenden euro’s moeten betalen en dit is voor ons niet langer haalbaar.
  • Politieke tegenwerking. De regelgeving is 'overdone' en hierdoor moeten wij buitenproportionele kosten maken en dit is ook niet langer haalbaar.
  • Tegenvallende kosten van de camping. De investeringen voor een camping in een weiland zijn extreem. We moeten riolering aanleggen van heel ver weg, water, stroom, douches en ga zo maar door.
  • Hoge personeelskosten. Drie ploegendiensten voor de crew, en drie ploegendiensten van de beveiliging kost gewoon teveel geld.
  • Het dance-publiek wil geen camping in Nederland. De campingbezoekers waren voornamelijk buitenlanders (voornamelijk uit Engeland) en het Nederlandse publiek loopt er niet echt warm voor helaas. Ik had deze droom, maar ik moet deze bijstellen. Dance Valley is altijd een eendaags festival geweest en op de zaterdag moet er geknald worden, en dit willen de mensen dan ook. Dance Valley wil terug naar de basis, terug naar het oude gevoel, terug naar het begin. Dance Valley zal dit jaar in de oude glorie worden hersteld en zal dit jaar echt een ouderwetse knaller worden voor iedereen.


Vind je een gentleman's agreement belangrijk in de partyscene?
Dance Valley 2006
Ik vind afspraken met elkaar belangrijk. Dit moet ook kunnen en met elkaar moeten wij de scene beschermen en handhaven.

Zijn er nu niet teveel feesten in juli gepland? (Dance Valley, Extrema Outdoor, Loveparade, Nature One, Awakenings (30 juni), Latin Village, twee Sensations, Rockit Open Air)

Er zijn inderdaad een hoop events in juli en in de gehele zomer, maar niet veel meer als bijvoorbeeld vijf jaar geleden. Ieder feest heeft zijn eigen charmes, aanhang en uitstraling. De scene in Nederland is springlevend en groot, en er is ruimte genoeg. Belangrijk is dat bepaalde festivals niet samenvallen op één datum en dat is gelukkig bijna niet het geval de komende zomer en ik zie hier dan ook geen problemen.

Tenslotte, heeft het ontslag van de UDC medewerkers nog effect op Dance Valley 2007?

Nee, dit was een reorganisatie die er al heel lang zag aan te komen. UDC staat goed op de rails en wij zijn er klaar voor en alle voorbereidingen zijn in volle gang.

www.udc.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws