Say it: Ferry Corsten

Partyscene Redactie | 20 november 2006
headlines

Mooi dat ik zoveel mensen blij kan maken met mijn muziek

Corsten heeft het hart op de juiste plekFerry Corsten is de eerste internationale artiest die acte de présence heeft gegeven in het verscheurde Libanon. In Beiroet draaide de Rotterdamse dj kosteloos tijdens twee feestjes voor de vrede. Had de bevolking wel zin om te feesten? “Het was voor de mensen juist een ontlading.”

 

Afgelopen weekend draaide je in Libanon. Wat trof je aan?

Ferry: “Om eerlijk te zijn heb ik weinig van de vernieling gezien, omdat downtown Beiroet, waar mijn hotel was, niet zo erg is aangetast als het zuiden van Libanon. De bevolking is erg teleurgesteld in Hezbollah, maar ook in het harde optreden van Israël. Zijn de mensen na tientallen jaren bezetting door Israël en Syrië eindelijk vrij, krijgen ze die beschietingen over zich heen. Ze hebben eigenlijk maar een paar jaar aan de vrede mogen ruiken. Daar zijn ze erg verdrietig over.”

Hadden de mensen dan wel zin in een feestje?

Ferry: “Het was voor de mensen juist een ontlading. Sinds 12 augustus, toen de ellende begon, is er geen evenement meer geweest in Libanon. Dat kon je wel merken, want beide feesten waren uitverkocht. Donderdag draaide ik in een club waar voornamelijk rijke mensen op afkwamen: L-Bar. Daar stonden auto’s op de parkeerplaats die ik graag in mijn garage zou willen parkeren. De volgende dag draaide ik in een soort conventiecentrum met ruimte voor zevenduizend mensen. Daar kwam echt van alles op af: arm en rijk. Een onvergetelijke avond waar ik, net als de dag daarvoor, belangeloos en voor de lol heb staan draaien.”

Dus Ferry Corsten is vanaf nu de Bono van de dance?

Ferry: “Zo wil ik het niet zeggen. Liever de ambassadeur van de vrede in het Midden-Oosten.”

Voor welk goede doel zou jij je juist niet inzetten?

Ferry: “Eigenlijk is elk goede doel reden om je belangeloos voor in te zetten. Voorwaarde is wel dat ik echt fysiek onderdeel uitmaak van het proces dat het goede doel steunt. Dat niet alleen je naam wordt gebruikt en je maar weinig bijdraagt aan het doel, zoals zovaak gebeurt.”

Ferry is trots op het feit dat ie zoveel mensen blij kan maken met zijn muziekJe hebt onlangs een verzekering afgesloten voor je gehoor. Op welk bedrag kun je rekenen als er een bom naast jou ontploft, hetgeen leidt tot blijvende gehoorbeschadiging?

Ferry: “Laten we het erop houden dat ik nooit meer hoef te werken.”

Waar ben je nog meer bang voor?

Ferry: “Ik vlieg ontzettend veel. Stel nou dat het toestel waarin ik zit, neerstort? Ja, daar mijmer ik wel eens over.” 

Je hebt onlangs een maand getoerd door Amerika. Wat staat je het meeste bij van die zogenaamde Road To Voodoo Tour?

Ferry: “De tour sloot af tijdens het festival Voodoo Music Experience. Daar draaide ik op het hoofdpodium. Tijdens mijn set zette een hippievader zijn driejarige dochter op het podium. Op haar danspasjes ging de menigte helemaal los. Eigenlijk stal zij de show, niet ik. Merkwaardig moment.”

Waar ben je het meeste trots op?

Ferry: “Op alles wat ik tot nu toe heb bereikt. Dat ik zoveel mensen blij kan maken met mijn muziek, zoals het afgelopen weekend.”

Ferry Corsten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws