Extrema en Dance Valley in 2007 niet op dezelfde dag

Partyscene Redactie | 20 november 2006
headlines

Promotors willen dancecultuur in stand houden

Moest je vorig jaar nog kiezen tussen Dance Valley en Extrema Outdoor, in 2007 vinden de festivals op verschillende data plaats. In goed overleg hebben de dance-promotors besloten dat Dance Valley op 14 juli plaats zal hebben, en Extrema Outdoor op 21 juli -zoals elk jaar de derde zaterdag van juli.

Dance Valley 2006Eerder dit jaar ontstond veel commotie toen Dance Valley noodgedwongen op dezelfde datum als Extrema Outdoor moest plaatsvinden, waardoor een gentleman's agreement in festivalland verbroken leek. Uiteindelijk was vooral de festivalbezoeker de dupe door te moeten kiezen tussen twee grote festivals, iets wat door alle partijen werd gezien als een slechte zaak voor de Nederlandse dancescene. Er werd na afloop dan ook besloten dat dit niet nog een keer zou gebeuren.

Extrema 2006Eigenlijk wilde Extrema dit jaar afstappen van de vaste derde zaterdag in de maand (om zo te voorkomen dat het weer tegelijk plaats zou vinden), maar toen bleek dat Dance Valley alleen een vergunning kon krijgen voor 14 juli werd na goed overleg met UDC het Extrema festival verschoven naar zaterdag 21 juli. De bekendmaking dat Dance Valley op 14 juli plaatsvindt, bevestigt ook indirect wat veel bezoekers al verwacht hadden. Dance Valley zal dit jaar geen tweedaagsfestival worden, maar terug gaan naar een eendagsfestival. UDC laat tevens weten dat het festival de komende vijf jaar op de tweede zaterdag van de maand juli zal plaatsvinden.

De voorverkoop van Dance Valley start op 1 februari. Voor Extrema is dit op 1 januari middels een early bird actie op hun site. De reguliere voorverkoop zal op 1 maart starten.

www.extrema.nl

www.udc.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws