Sencity: feesten voor doven én horenden

Partyscene Redactie | 20 november 2006
headlines

Wapperende handen tijdens Sencity

Aanstaande zaterdag vindt in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard een speciaal feest plaats. Waar normaal gesproken uitgaan is weggelegd voor mensen met een goed gehoor, richt Sencity zich op doven en slechthorenden. Feesten gericht op andere zintuigen als zien en voelen.

Ook Laidback Luke zal zijn muziek laten voelen deze avondSencity vindt twee keer per jaar plaats in verschillende Nederlandse locaties. Na Eerdere edities van Sencity in Paradiso, Nighttown en Tivoli vormt nu de Waerdse Tempel het decor voor dit muziek- en belevingsevenement. Naast het voelen van muziek worden de zintuigen bespeeld via verleidelijke aroma's, wervelende visuals van vj's, trillende dansvloeren, opzwepende lichteffecten, muziektolken, dansers en masseurs. Voor doven de perfecte manier om deze avond te beleven, maar ook voor horenden is dit een zeer speciale avond uit. Tijdens eerdere edities bleek al dat het enthousiasme bij dove mensen zo groot is op deze avonden dat ook de horenden er helemaal in meegesleept worden. Deze keer zal dit alles onder begeleiding van de muziek van Laidback Luke, Hitmeister D., DJ/VJ Alex van Oostrom en Radio 538-DJ Dennis Verheugd plaatsvinden.

Doordat organisator Stichting Skyway uit Rotterdam zich laat inspireren door de mogelijkheden van de dovencultuur, is ze inmiddels een begrip in de dovenwereld. Op het halfjaarlijkse evenement Sencity (voorheen Sense) komen honderden doven en slechthorende jongeren af vanuit heel West-Europa. Gebarentolken vergemakkelijken de communicatie tussen doven en horenden. Ook dragen de barkeepers T-shirts met afbeeldingen, zodat bezoekers kunnen aanwijzen wat ze willen drinken. Kijk uit naar een zee van wapperende handen in de lucht, het welbekende dovenapplaus!

  • Sencity
  • 25 november 2006
  • Waerdse Tempel, Heerhugowaard.
  • Aanvang: 21.00 uur. Einde 05.00 uur
  • meer info op www.sencity.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws