Zwartrijden op The Big Booty Express

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Mr. Wix, de meest eigenwijze dj van de Nederlandse hiphop-scene heeft het helemaal gehad en lanceert The Big Booty Express, een nieuwe clubavond die nergens op lijkt.

Wat dacht je van: helemaal die gelikte hiphop niet meer, helemaal die beschaafde r&b niet meer. Je wilt urban? Wat dacht je van de favela's van Rio de Janeiro, de afbraakbuurten van Detroit, braakliggend Berlijn?

The Big Booty Express is nasty en vooral sexy. Geen muziek die je aan je moeder zou late! n horen. Zwart en rauw, Mr. Wix zet de naald in de groove voor een shot adrenaline uit baile- funk, knetterende house en onverantwoorde booty-electro. Na afloop van The Roots op donderdag 23 november voor het eerst in Paradiso, niet voor muurbloempjes, huppeltutjes of zichzelf veel te stoer wanende homeboys.

Dat Joost van Bellen nog steeds tien vingers heeft, mag een wonder heten. De dj uit Amsterdam draait al meer dan twee decennia op het scherpst van de snede en zijn steevast bomvolle Rauw-avond in 11 is de hardst rockende dansvloer van Amsterdam. Als disco-, house- en garage-fan klopt zijn hart natuurlijk nog voor zwarte muziek en laat het maar aan Van Bellen over om daar een zweterige en smerige invalshoek aan te geven in The Big Booty Express van machinist Mr. Wix.


Joost van Bellen...

Wie zich niet in de genadeloze favela's van Rio de Janeiro durft te begeven maar to! ch baile-funk op zijn scherpst wil horen, komt vroeg of laat bij Daniel Haaksman terecht. De dj uit Berlijn is als geen andere noorderling in de sloppenwijken geassimileerd en met zijn verzamel-cd's Rio Baile Funk: Favela Booty Beats en de onlangs verschenen opvolger Rio Baile Funk: More Favela Booty Beats brengt Haaksman het geluid van jong Rio naar West- Europa. Van tamborzo, baile-charm en montagem tot, als je niet uitkijkt, gevaarlijke proibidos.

PARADISOUL PRESENTS THE BIG BOOTY EXPRESS
Donderdag 23 november in Paradiso

Grote zaal:
dj's Mr Wix, Daniel Haaksman (Berlijn) en Joost van Bellen, mc Lyrical Tie.

Kleine zaal:
Datarock (Bergen, Noorwegen) en djs Rogerseventytwo en The Walk.

Zaal open:
24.00 - 5.00 uur

Entree:
EUR 8 incl. daglidmaatschap

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws