Duncan Stutterheim hekelt Zero tolerance beleid

Partyscene Redactie | 13 november 2006
headlines

ID&T-oprichter luidt de noodklok

Politie treedt streng op tegen drugsgebruik op dance-feestenVoordat de oprichter van ID&T over enkele weken voor een lange vakantie naar Australië vertrekt, schreeuwt Duncan Stutterheim de politiek toe: “Het nieuwe zero tolerance beleid voor dancefeesten werkt averechts. Grijp nu in, anders vliegen we twintig jaar terug in de tijd.”


Sinds een aantal weken houdt de politie strenge drugscontroles, voornamelijk bij dancefeesten. Daarbij geldt een Zero tolerance beleid. Stutterheim spreekt op 3voor12 zijn verontwaardiging hierover uit. “Wat bereik je er mee? Mensen nemen thuis alvast een pilletje, of twee, om maar niet betrapt te worden.”

Volgens Stutterheim is er totaal geen rechtlijnigheid wat betreft de drugsproblematiek in Nederland. “Deze nieuwe regels moeten voor iedereen gelden. Pak je dance-feesten zo aan, dan ook de discotheek op de hoek of Pinkpop. De focus ligt volledig op de dance.”


Stutterheim voorheen te spreken over de manier waarop de politie omging met drugs op feesten: “Wat mij betreft legaliseren we harddrugs in Nederland. Naast D66 ben ik de enige met die mening. Dat is niet erg, maar nu slaan we door. Vroeger waren de regels veel duidelijker: Tot twee pillen gedogen, tot vijf pillen afnemen, daarboven aanhouden. Dat ging goed. Waarom wordt hiervan afgestapt?”

Nicolien van Vroonhoven, die tijdens de uitzending schittert namens het CDA, is niet tegen het zero tolerance beleid op dance-feesten. Haar kijk op de zaak? “Dance zou niks zijn zonder de drugs. Dat moet veranderen.”

Beluister hier de uitzending op 3voor12

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws