Dave Clarke op 3FM: Geen hokjesgeest

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De beroemde Britse techno-dj Dave Clarke flikt het hem iedere zaterdag opnieuw met zijn radioshow 3VOOR12WHITENOISE, waarin hij korte metten maakt met het hokjesdenken in de dancewereld.

Dave Clarke is niet alleen een van de bekendste techno-djs ter wereld, de Brit weet met zn brede muzieksmaak bovendien een brug te slaan tussen de clubwereld en de alternatieve scene. Zo had hij afgelopen zomer zijn eigen tent op Mysteryland, stond hij op festivals als Pukkelpop, Lowlands en het Amsterdam Dance Event en draaide onlangs voor duizenden technofreaks op het Belgische I Love Techno.

Ook zijn radioprogramma 3VOOR12WHITENOISE, iedere zaterdagavond op 3FM, houdt zich niet aan hokjesgeest. Weliswaar draait Clarke de nieuwste techno en electro, er is ook ruimte voor punkrock, neo-wave en northern soul.
Het programma is een twee uur durende dance rollercoaster met dj-mixes, live-opnames, interviews en de nieuwste dancereleases. Op de Britse radio zou een programma als dat van mij helemaal niet meer kunnen tegenwoordig, aldus Clarke. Daar is met John Peel het laatste restje avontuur op de zender gestorven.

.

Naast dj, radiomaker en producer (hij maakte tot nu toe drie albums waarvan Devils Advocate uit 2003 de laatste is) is Clarke ook een veelgevraagd remixer. Binnenkort verschijnt het dubbelalbum Remixes en Rarities. Daarop vind je remixes die Clarke de afgelopen veertien jaar maakte voor onder anderen Depeche Mode, Underworld en Laurent Garnier.
Daarnaast maakte Dave Clarke talloze mix-cds, waarvan de bejubelde World Service 1 & 2 de bekendste zijn.

3VOOR12WHITENOISE wordt iedere zaterdagnacht tussen 23 en 1 uur uitgezonden op 3FM. Veel clubbers horen het programma in de auto, als ze onderweg zijn naar een party. Wie het later nog eens terug wil luisteren kan terecht op de VPRO website (http://3voor12.vpro.nl/3voor12whitenoise ), waar alle voorgaande shows on demand te beluisteren zijn.

Geen radio maar wel een computer? Live luisteren naar 3VOOR12WHITENOISE kun je via http://3voor12.vpro.nl/radiocentrallive

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws