100e Southern Fried

Partyscene Redactie | 9 november 2006
headlines

De labelavond tijdens het Amsterdam Dance Event in Paradiso was dan wel afgezegd, het Britse label Southern Fried is nog springlevend. De 100e release in inmiddels een feit.

logo southern fried recordsSouthern Fried is het label van Norman Cook a.k.a. Fatboy Slim.Het label heeft de afgelopen twaalf jaar tracks uitgebracht van artiesten als Armand van Helden, Kurtis Mantronix, Space Cowboy, Cagedbaby en natuurlijk Norman Cook himself. Daarbij bond het zich niet aan één stijl, maar er kwam werkelijk van alles langs, van rockende electro tot funky house, electrohouse, disco, latin en regelrechte popliedjes.

De 100e release is een dan ook afkomstig van niemand minder dan de labeleigenaar zelf. Onder de naam The Mighty Dub Katz maakte Fatboy Slim jaren geleden al furore met tracks als Magic Carpet Ride en onlangs blies hij het project nieuw leven in. De nieuwe single Guaguanco van The Mighty Dub Katz is dan ook de 100e release op Southern Fried. Het is een op Afro-Cubaanse ritmes gebaseerde track, die op Cuba is opgenomen met lokale muzikanten. Vrolijk en erg dansbaar. X-Press 2 en Tom Middleton maakten de remixen erbij. Het nummer komt officieel uit op vrijdag 11 november, morgen dus.

Om een en ander extra te vieren wordt de volledige back catalogus van Southern Fried verloot door de download site Trax2Burn. Dat zijn meer dan 200 nummers. Wil je meedoen, surf dan naar deze site.

Meer info vind je op www.southernfriedrecords.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws