Gratis uitlenen muziek is een groot succes

Partyscene Redactie | 3 november 2006
headlines

Al meer dan een half miljoen tracks zijn digitaal uitgeleend bij de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). Daarom wordt het project met een jaar verlengd.

Op 4 november 2005 startte de CDR met een landelijke proef van een jaar om digitaal muziek uit te lenen. En met succes: tijdens de proefperiode zijn al meer dan een half miljoen tracks digitaal geleend via www.muziekweb.nl. Een hoger aantal dan verwacht, en daarmee genoeg reden voor de CDR om de proef tot 1 januari 2008 te verlengen.
music is the answer
'Ons eerste doel was om te kijken of er überhaupt vraag naar was. Die vraag kunnen we nu met een volmondig "ja" beantwoorden. Het komende jaar willen we daarom gebruiken om het digitaal lenen van muziek nog makkelijker en leuker te maken', aldus Michiel Laan, directeur van de CDR.

In het najaar van 1961 begon de CDR al met het uitlenen van lp's met klassieke muziek. Tegenwoordig vindt je meer dan 300.000 cd’s, zo'n 10.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s om te lenen. De muzieksoorten lopen uiteen van house tot lounge, van reggaeton tot jazz, en van disco tot electro. Kies je een nummer of album, dan kan je deze geleende muziek gedurende één week worden afgespeeld op je PC. Klanten van de Centrale Discotheek Rotterdam kunnen daarnaast uiteraard nog steeds 'echte' cd's lenen. Een groot deel van de cd-collectie is ook te leen via de bibliotheken in heel Nederland. De keus is daarmee aan de lener: digitaal lenen als het kan en als de lener het wil. Is een album niet digitaal te leen of geeft de lener de voorkeur aan een cd, dan kan hij of zij terecht bij de CDR of bibliotheek.

Het digitaal uitlenen wordt mede mogelijk gemaakt door Buma/Stemra, de deelnemende muziekmaatschappijen en Bibliotheek.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws