Matrixx viert vijf jarig bestaan

Partyscene Redactie | 27 oktober 2006
headlines

Niet alleen Doornroosje in Nijmegen is goed bezig, ook de Matrixx staat in deze stad al 5 jaar lang als een huis. In het weekend van 24 en 25 november viert de Matrixx haar verjaardag, met speciale edities van Disco Classixx en Exxelent.

Dat de Matrixx een mooie toevoeging aan het Nederlandse uitgaansleven zou zijn, bleek al meteen in de eerste weken, met volkomen uitverkochte avonden met Armin van Buren en Ferry Corsten. Sindsdien is het een echte stroom aan dj’s geweest die de wereldtop in de dance vertegenwoordigen. Tiësto, Dave Clarke, Marco V, Deep Dish, de lijst is lang en erg divers. Van hardstyle tot trance en techno, van house tot groove en werkelijk alle stijlen die er tussenin liggen.
Matrixx
Naast dance was er ook alle ruimte voor de betere popmuziek, met uitverkochte concerten van Kane, Bløf en de Frank Boeyen Groep. Alles opgeteld hebben de afgelopen vijf jaar meer dan 800.000 partygangers The Matrixx bezocht. En dat werd alom gewaardeerd. De prijzenkast van het Matrixx team is goed gevuld. Zo kreeg The Matrixx de Nightlife Award (beste club van Nederland), de Release Dance Awards voor beste club en beste clubnacht (XXlerator) en werden initiatiefnemers Twan Krebbers en David Brons door de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland verkozen tot meest markante horecaondernemers van de regio.

Maar die prijzen waren vanzelfsprekend niet het meest belangrijk. “Wat wij wilden creëren, is een club waar iedereen zich thuis voelt, en waar iedereen een geweldige avond kan beleven,” zegt Twan Krebbers. “En hoe we dat precies moeten doen, is best een heel proces geweest. We wilden dat we de verlichting en de sfeer steeds konden aanpassen aan het soort avond. Bijvoorbeeld duister en industrieel bij techno, glitter en glamour bij Exxellent, lekker rauw en hard bij XXlerator. En wat we hoopten, is ook echt gebeurd: dat heel diverse groepen van danceliefhebbers in The Matrixx hun ‘thuis’ hebben gevonden.”

Het is duidelijk dat The Matrixx ertoe heeft bijgedragen dat Nijmegen op de kaart staat als een stad waar het goed uitgaan is. “Sfeer, kwaliteit, een geweldig team en een programmering waarbij wordt gekeken naar alle liefhebbers van dance en pop,” zegt David Brons, “dat is waarom het gaat, en ik heb het gevoel dat we in de afgelopen vijf jaar ook echt hebben laten zien dat het ook echt allemaal mogelijk is in The Matrixx. De komende vijf jaar? Nog meer grote namen, meer nieuwe feesten en één heel bijzonder feest, waarover ik pas later wat meer vertel....”

www.matrixx.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws