Succesvolste Amsterdam Dance Event

Partyscene Redactie | 26 oktober 2006
headlines

Er stonden maar liefst 566 dj’s op het Amsterdam Dance Event, dat gehouden werd op 19, 20 en 21 oktober; 1700 professionals vanuit de hele wereld kwamen naar het conferentiegedeelte in het Felix Meritis en zo’n 57.000 mensen uit binnen- en buitenland (20.000 mensen kwamen van over de grens) hebben het nachtprogramma van het evenement bezocht, waar 41 clubs aan meededen, wat ook weer een record was.

pieter van adrichemHet ene na het andere record is gevestigd dit jaar en organisator Buma Cultuur lijkt het doel om Amsterdam neer te zetten als capital of dance ruimschoots bereikt te hebben. Pieter van Adrichem van Buma Cultuur is een gelukkig man. “Dit was met stip de succesvolste editie tot nu toe. We hebben echt een record gebroken,” vertelt hij, zelf ook nog moe van drie dagen feest en conferentie. “Het was heel geslaagd en veel mensen hebben hun beste beentje voor gezet om het ADE tot een succes te maken. We hebben vanwege hun expertise veel gehad aan de clubs, aan de gemeente Amsterdam, maar ook aan Buma Cultuur.”

Het unieke aan het evenement is volgens Pieter dat grote dj’s hun ding komen doen, zoals Paul van Dyk en Tiësto, maar dat ook underground producers als Quince zich presenteren. Pieter: “We bieden aan iedereen de ruimte om zijn ding te doen.” Ook het feit dat Pete Tong met zijn radioshow aanwezig was, was belangrijk. “Daar luisteren twee miljoen mensen naar, dat is dus erg goed voor ons. Er komen veel belangrijke mensen naar Amsterdam en dat is goed voor nieuw talent. Het ADE is dan ook een sterk platform voor nieuwe muziek. Dat zag je ook op D3, de dag waar jonge producers hun tracks konden laten horen.”

Een veel gehoorde kreet was dat het Amsterdam Dance Event de befaamde conferentie in Miami hard voorbij aan het gaan is. Pieter: “Kijk, qua weer en zwembaden gaan we Miami natuurlijk nooit evenaren, maar zakelijk gezien is het ADE een betere optie. Zeker als je als nieuwe producer met mensen uit de scene in contact wilt komen. De belangstelling dit jaar was ook zo groot, dat we helemaal vol zaten. Ook de clubs waren heel erg tevreden met de opkomst. Niet dat het overal uitverkocht was, maar de verhoudingen waren erg gezond. Ieder jaar komen we weer een stapje verder, ook in de breedte. Dance is meer dan muziek alleen en als wij een reflectie willen zijn van wat er in de dancescene gebeurt, dan moeten wij ook breed gaan. Dance is duidelijk meer een cultuur aan het worden, met verschillende facetten.” En successen scheppen verwachtingen en het is altijd een uitdaging voorgaande edities te evenaren of voorbij te schieten. Aan de organisatie zal het niet liggen, die is alweer druk bezig met de editie van volgend jaar. We houden je op de hoogte als er meer informatie is.

Meer info vind je op www.amsterdam-dance-event.nl.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws