Tresor update: foto’s van de nieuwe locatie

Partyscene Redactie | 25 oktober 2006
headlines

Tresor, het bekende label en boekingskantoor, werd vooral bekend door de legendarische club in Berlijn. Deze is helaas al een tijd gesloten, maar er zijn foto's uitgelekt van de nieuwe locatie!

De Berlijnse club werd opgericht in maart 1991, in een gebouw van de oude Wertheim-warenhuizen, waarin de kluizen waren. Tresor betekent ook kluis in het Duits. Dit gebouw stond in Mitte, het centrum van het oude Oost Berlijn, naast de bekende Potsdamer Platz. De geschiedenis van de club gaat echter terug tot 1988 toen het muzieklabel Interfisch de UFO Club in Berlijn opende. UFO was het oorspronkelijke centrum van de house- en technoscene in Berlijn. Door financiële problemen, werd de UFO echter gesloten in 1990.

Nadat de UFO was gesloten, vonden Dimitri Hegemann van Interfisch, en enkele investeerders een nieuwe locatie voor een ondergrondse club in Oost Berlijn. De kelders onder het Wertheim-warenhuis bleken, kort na de val van de Berlijnse muur, al snel een perfecte locatie voor een vuige club en Tresor werd snel de hipste tent van Berlijn en ver daarbuiten. Op 16 april 2005 was het echter de laatste keer dat er op de huidige locatie werd gefeest. Tresor moest verhuizen.

Nu blijkt er eindelijk een waardige nieuwe locatie gevonden te zijn. In een voormalige energie centrale in Oost Berlijn zal Tresor opnieuw verrijzen. Wanneer precies is nog niet bekend, maar dat het er goed uitziet blijkt wel uit onderstaande foto’s. Meer info op www.tresorberlin.com

Tresor

Tresor, de ingang

Tresor interieur

Tresor

Tresor interieur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws