Rockit meets Rotzooii

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Locatie: De industrile boot Stubnitz.


M.S. STUBNITZ
De inmiddels bekende MS Stubnitz een Oost-Duitse zeetrailer uit 1965 die van de sloop is gered en nu dienst doet als wereldwijd cultureel platform en podium voor experimentele muziek. Ontdaan van alle visafwerkingsmachines ademt de ruimte een industrile, rauwe sfeer uit. De perfecte locatie dus voor de industrile Techno-, Minimal-en Electroklanken op deze avond.
Intussen zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd i.v.m. de openingstijden voor de MS Stubnitz in Amsterdam.
In eerste instantie werd gecommuniceerd dat het feest zou duren van 23.59 07.01 uur. Er werd zelfs gekeken naar verruiming van de openingstijden. Helaas is deze afgewezen en moest er zelfs eerder gestopt worden.
Daardoor is besloten om het feest een uur te vervroegen en duurt het nu 23.00 tot 06.00 uur.
Maar niet getreurd. Voor degene die had gerekend op een latere sluitingstijd is er goed nieuws: Op het naastgelegen NDSM terrein kan doorgegaan worden tot 11 uur. Bezoekers van Rockit meets ROTZOOII kunnen daar voor een gereduceerd tarief naar binnen.

ARTIESTEN:

Ken Ishii (Jap)

Deze oudgediende was een tijdje een regelmatige gast op de feesten van FCA. Het afgelopen jaar kwam het er om verschillende redenen steeds niet van, maar eindelijk is ie er weer. Sterk benvloed door Detroit Techno brengt de in Saporro geboren Ken Ishii zijn eerste release uit Richie Hawtins Plus 8 label. Daarna produceert hij er flink op los onder diverse pseudoniemen (o.a. FLR, Flare, UTU, Yoga, Rising Sun) en natuurlijk zijn eigen naam bij o.a. R&S, Sony en Ecxpetional. In 1995 ontvangt hij de MTV Dance Video of the year voor zijn track Extra. Daarnaast componeert hij muziek voor de Olympische Winterspelen in 1998, maakt muziek voor computerspelletjes (o.a. Sega). Ook is hij druk met het componeren van ringtones. Ook als DJ verbaast eigenwijze Ken elke keer weer met zijn eigenwijze stijl. Of het nou Awakenings in de Gashouder, Shockers in de Rai, Rockit in de Winkel van Sinkel is: Het gaat overal los. Opmerkelijk is dat zijn sets in kleine clubs doordr! enkt zijn wispelturige beats die met mooi in elkaar lopende melodielijnen toch een mooi en dansbaar geheel vormen.

Krause Duo nr 2 (D)
Twee jonge helden uit de Duitse Kompakt/Freude-Am-Tanzen stal. Krause Duo aka Metaboman & Carlson Basu staan garant voor minimale muziek met maximale output. De laaste keer dat ze in Nederland waren stonden ze op 29 april koninginnedag op de inmiddels befaamde Twstd buitenstage en waren ze daarna te gast bij Static. Hier hebben zijn wederom laten zien wat ze in huis hebben. De verwachtingen voor de MS Stubnitz is dat deze jongens het schip laten kapseizen!!

Danil Sanchez
Aan eigenzinnigheid geen gebrek bij Rotzooii voorman Danil Sanchez, die met zijn concept de tweede zaal host deze avond. Als aanhanger van de rauwe, Duitse sound (lees minimal) begint Danil al vroeg met muzikale experimenten. Aangezien dit nog in de kinderschoenen (en dus weinig feesten) laten boekingen lang op zich wachten. En dus besluit Danil Sanchez om dan maar zelf feesten te organiseren op verschillende locaties. De klik met FCA is al snel gevonden en naast de eerste Rockit invites Rotzooii in de Winkel van Sinkel krijgt Rotzooii ook een podium op Rockit Open Air. Naast Rotzooii organiseert Danil Sanchez ook Stay Awake, de afterparties na Awakenings. Na de laatste Awakenings Festival vond er een onverwachts optreden van Adam Beyer en Anja Schneider plaats, die samen een supergruwelijke set van vijf uur doorheen pompten.

Benny Rodrigues
De Rotterdamse Benny Rodrigues is volgens velen de beste DJ van Nederland, terwijl nog niet iedereen zich daar bewust van is. Benny staat nu duidelijk op het punt van zijn internationale doorbraak. Zijn producties worden goed ontvangen en de eerste reizen over de wereld zijn al begonnen. Kroon op deze zomer is zijn residentie in Ibiza.

Quince (Live)
Ongetwijfeld de New kid on the block! Quince heft in een zeer korte periode zijn naam gevestigd met zijn EP No more drama. Zijn tracks kwamen regelrecht terecht op mix CDs van o.a. Rolando en Josh Wink. De laatste brengt binnenkort tracks uit op zijn bekende Ovum label en Quince is ook door Rolando benaderd voor zijn label. Maar ook van anderen ontvangt Quince niets meer dan lof en krijgt positieve feedback van o.a. Laurent Garnier, Funk dVoid. 25 years and Rising: Get ready for Quince!

Bart Skils
Veelal bekend van zijn maandelijks terugkerende clubavond Static in de 11, maar ook een van de mannen achter Voltt natuurlijk ook van zijn legendarische sets op Awakenings en Lowlands. Kroon op deze zomer: Voltt Loves Summer dat nu al hoort tot een van de leukste feesten van 2006.

Juan Sanchez
Nog zon aanhanger van de Detroit Sound. Juan sprong in het oog door zijn platen te combineren met gitaarspelen. Dat laatste laat hij nu achterwege, waardoor hij meer aandacht besteed aan zijn tot in de puntjes verzorgde sets, waarbij hij vol beheersing kan bouwen naar een hoogtepunt dat uit meer bestaat dan recht-toe-recht-aan Techno.

Ion Ludwig
Ion Ludwig wordt als ht aanstormend talent van de minimal scene gezien. De jonge producer (1985) heeft een veelbewogen jaar achter de rug. Zijn eerste 12" kwam uit op het Amerikaanse label Alphahouse en hij tekende bij het befaamde Underline label.
In 2003 begon Ludwig met het produceren van techno. Hij ontwikkelde al snel een progressieve en complexe, maar dansbare en stuwende stijl: diepe, minimalistische techno met donkere melodin en intense ritmes. Inspiratie voor zijn muziek vindt hij naar eigen zeggen in de dagelijkse gebeurtenissen om hem heen dingen die opvallen in de massa.

FCA en S.E. Productions verwachten dat dit feest in de voorverkoop uitverkoopt.
Het gaat hard, dus wees snel als je erbij wilt zijn.



Rockit meets Rotzooii
Zaterdag 21 oktober 2006
M.S. Stubnitz
Open: 23.00 06.00
De Stubnitz ligt aangemeerd aan de NDSM werf in Amsterdam Noord (Ordinaweg) en is met openbaar vervoer te bereiken met het NDSM-Werfveer van het GVB.
Zie voor de dienstregeling www.gvb.nl, trefwoord werfveer.
Laatste veer 00.45, vanaf Amsterdam CS, 1e veer 09.15 vanaf NDSM-werf.
Ben je later (of vroeger), pak dan het Buiksloterwegveer ietsje verderop. Deze vaart de hele nacht (zie www.gvb.nl)

Zie www.fca.nl voor andere routebeschrijvingen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws