Carl Craig neemt film onder handen

Partyscene Redactie | 18 oktober 2006
headlines

Techno-goeroe en pionier Carl Craig heeft een fragment van zijn favoriete film Network (Sidney Lumet, VS 1976) gekozen om te re-mixen. De donkere film, die verhaalt over een nieuws anchorman die omgelegd wordt in verband met dalende kijkcijfers, leent zich dan ook uitstekend om onder handen te worden genomen door Carl Craig.

Dit allemaal als onderdeel van het Rocket Cinema festival. Een avond vol korte films, animatie, komedie klassiekers en fragmenten van Hollywood blockbusters tijdens het Amsterdam Dance Event in de Sugar Factory.
Rocket Cinema
Diverse muzikanten, bands en dj’s worden uitgenodigd om een nieuwe soundtrack te maken en live uit te voeren bij hun favoriete animatie of korte film. Er is gekozen voor zoveel mogelijk verschillende en vreemdsoortige films om een prikkelend programma te bieden waarin bezoekers aan de hand worden genomen door de donkere krochten van film en cinegrafie Hoe vreemder de film hoe beter!

Ir. Verdermeulen maakt een live soundtrack op de theremin voor Jan Svankmayer’s bizare klei-animatie Food. Svankmeyer werd bij het grote publiek bekend door zijn bizarre korte filmpjes die door de jaren heen veelvuldig zijn vertoond op MTV en wordt wereldwijd door cineasten geroemd om zijn inbeeldingsvermogen en creativiteit.

Het eigenzinnige duo The Wasp Riders maakt live sound effects voor een Tom & Jerry cartoon, terwijl dj Hepcat een nieuwe score maakt bij Lucifer Rising, een korte film vol ritueel en occult symbolisme van underground filmmaker Kenneth Anger. Ninginkata spelen live bij een korte film van Harold Lloyd. Ninginkata is een powerblues trio in de beste traditie uit Amsterdam met leden uit onder andere Bingo Trappers, Flemming en Nuff Said. Het programma wordt vervolgd door een speciale ADE aflevering van Amsterdams hottest wekelijkse clubavond Vreemd.

www.rocketcinema.nl

www.sugarfactory.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws