ADE donderdag updates

Partyscene Redactie | 18 oktober 2006
headlines

Vive la France! Morgen draait ‘French Playboy’ David Guetta in plaats van Sharam in Panama tijdens het Amsterdam Dance Event. De Southern Fried Records Party in Paradiso wordt vervangen door o.a. de Fransmannen Gildas & Justice.

De Franse David Guetta zal morgen Sharam van Deep Dish vervangen. Wegens onvoorziene privé redenen heeft Sharam af moeten zeggen voor deze ADE avond. Tijdens het tweede deel van de avond, Houseplay, zal Guetta laten zien wat Fransen onder dance verstaan. Hoe hij de Nederlandse dancescene weet te rocken was duidelijk na zijn gig op de Open Air Stage van Mysteryland afgelopen zomer. Vet aangezette basslines, krakende synths en heerlijke vocalen en melodieën zorgden voor een explosief dansend publiek. Ibiza-gangers kennen Guetta waarschijnlijk van de legendarische Fuck Me I’m Famous avonden op het Spaanse party-eiland.
David Guetta
Voorafgaand aan David Guetta vertegenwoordigen de Nederlandse house-helden Sander Kleinenberg en René Amesz This Is in de hoofdzaal. Sander behoeft natuurlijk geen introductie meer, maar René Amesz kan voor de massa minder bekend zijn. Maar met tracks als Fragile, Open Up Your Heart en Back Into The Funk is hij represent in de vinylcollectie van grote namen als Steve Lawler, Wally Lopez en eerder genoemde Sander Kleinenberg. In de studio staat Therapy Works met Bart Thimbles, Praful (live on sax & flutes), Svendex (Supernatural) en Monte La Rue om voor een heerlijke chill out te zorgen.

Andere Franse vervanging, voor de afgelaste Southern Fried Records Party van Norman Cook aka Fatboy Slim morgen, komt van Gildas en Justice. Justice (Xavier de Rosnay en Gaspard Augé ) ken je van de dansvloerhit We Are Your Friends, een nummer dat eerder in 2002 al uitkwam onder de naam Never Be Alone. Of anders van hun Waters of Nazareth (gebruikt in een tv-reclame voor Peugeot). Elkáár kennen ze pas drie jaar. Xavier en Gaspard werden bij elkaar gebracht door vrienden die een compilatiealbum maakten met parodieën op het Eurovisie Songfestival. Dat album verkocht voor geen meter, maar uit hun kennismaking ontstond Never Be Alone, een remix van Simian die werd opgepikt door Ed Banger Records. En door 2 Many DJ’s, Erol Alkan, James Murphy en DJ Hell die het opnieuw uitbracht als ‘We Are Your Friends’ en er zelf een remix van maakte. Franse electropop met scheurende baslijnen; de vergelijking met Daft Punk ligt erg voor de hand.
The Glimmers
Gildas is weer de manager van hetzelfde Daft Punk, producer en één van de zes oprichters van platenlabel Kitsuné. Misschien dat je Kitsuné (vos in het Japans) kent van de compilatie cd’s Kitsuné Love, Kitsuné Midnight, Kitsuné X en Kitsuné Maison. Maar Kitsuné heeft ook een exclusieve kledinglijn die wordt gedistribueerd in Tokyo, Parijs en Londen. Vier van de oprichters zijn grafisch vormgever en wonen in Londen, Gildas woont net als de vijfde man, Masaya, met wie hij een dj duo vormt, in Parijs. De Kitsuné eigenaren zijn goed bevriend met Daft Punk en 2ManyDJ's. Als DJ draait Gildas een mix van house en funky electro.

The Glimmers draaien al bijna twintig jaar mee. Dit Gentse duo met Grandmaster Flash als grote inspiratiebron veranderde hun naam door de jaren heen van Mo & Benoeli in The Glimmer Twins en uiteindelijk in The Glimmers. Hun DJ stijl is door de jaren niet veranderd, dit duo heeft altijd de meest uiteenlopende genres aan elkaar gemixt – rock, disco, house, funk, breaks, electro alles wordt door elkaar gegooid in een ultieme mengelmoes van stijlen. Vanaf 1987 helpen zij het Gentse nachtleven op de kaart te zetten, terwijl ze net zo vaak geprogrammeerd staan in clubs over de hele wereld. Hun onmiskenbare stijl bestaat uit eigen versies van popmuziek uit de jaren '80 (Queen, Billy Idol, Sheila E. etc.) die ze een dubby disco, electrosound meegeven.

www.panama.nl

www.paradiso.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws