Noodlanding ipv Southern Fried Records labelnight

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Er is wel een alternatief programma en dat luidt als volgt:

Justice (Xavier de Rosnay en Gaspard Aug ) ken je van de super catchy dansvloerhit We Are Your Friends, een nummer dat eerder in 2002 al uitkwam onder de naam 'Never Be Alone'. Of anders van hun Waters of Nazareth (gebruikt in een tv-reclame voor Peugeot). Elkr kennen ze pas drie jaar. Xavier en Gaspard werden bij elkaar gebracht door vrienden die een compilatie-album maakten met parodien op het Eurovisie Songfestival. Dat album verkocht voor geen meter, maar uit hun kennismaking ontsond Never Be Alone, een remix van Simian die werd opgepikt door Ed Banger Records. En door 2 Many DJs, Erol Alkan, James Murphy en DJ Hell (die het opnieuw uitbracht als We Are Your Friends en er zelf een remix van maakte). Franse electropop met scheurende baslijnen; de vergelijking met Daft Punk ligt erg voor de hand (een duo, uit Frankrijk, op hetzelfde platenlabel). Remixen maakte het duo inmiddels van Vicarious Bliss, Soulwax, Fatboy Slim, Death From Above 1979, Mr. Oizo, N*E*R*D, Britney Spears, Franz Ferdinand en Daft Punk. Het debuutalbum van Justice wordt verwacht in februari 2007.

Gildas is manager van Daft Punk, producer en n van de zes oprichters van platenlabel Kitsun (www.maisonkitsune.fr). Misschien dat je Kitsun (vos in het Japans) kent van de compilatie CDs Kitsun Love, Kitsun Midnight, Kitsun X en Kitsun Maison. Maar Kitsun heeft ook een exclusieve kledinglijn die wordt gedistribueerd in Tokyo, Parijs en Londen. Vier van de oprichters zijn grafisch vormgever en wonen in Londen, Gildas woont net als de vijfde man, Masaya, met wie hij een DJ duo vormt, in Parijs. De Kitsun eigenaren zijn goed bevriend met Daft Punk en 2ManyDJ's. Als DJ draait Gildas een mix van house en funky electro.

The Glimmers draaien al bijna twintig jaar mee. Dit Gentse duo met Grandmaster Flash als grote inspiratiebron veranderde hun naam door de jaren heen van Mo&Benoeli in The Glimmer Twins en uiteindelijk in The Glimmers. Hun DJ stijl is door de jaren niet veranderd, dit duo heeft altijd de meest uiteenlopende genres aan elkaar gemixt rock, disco, house, funk, breaks, electro alles wordt door elkaar gegooid in een ultieme mengelmoes van stijlen. Wellicht ken je hun mix CD's voor de Eskimo-parties, de Serie Noire reeks of hun Free The Funk compilaties. Vanaf 1987 helpen zij het Gentse nachtleven op de kaart te zetten, terwijl ze net zo vaak geprogrammeerd staan in de hipste clubs over de hele wereld. Hun onmiskenbare stijl bestaat uit eigen versies van popmuziek uit de jaren '80 (Queen, Billy Idol, Sheila E. etc.) die ze een dubby disco, electrosound meegeven.


Paradiso donderdag 19 oktober
DJ Gildas (Gildas&Masaya, Kitsun): 23:30 uur
The Glimmers: 01:00 uur
Justice: 03:00 uur

Zaal open: 23.00 uur
Entree: 10,- incl. daglidmaatschap
Kaartverkoop alleen aan de zaal

Meer informatie: afdeling Publiciteit, tel. 020 626 87 90

Dit programma komt in de plaats van de afgelaste Southern Fried Records Party. Kaarten voor dit afgelaste programma kunnen niet aan de deur ingeleverd of ingewisseld worden, wel bij de voorverkoopadressen waar ze zijn gekocht!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws