Mark van Dale vijfentwintig jaar in het vak

Partyscene Redactie | 16 oktober 2006
headlines

Een kwart eeuw meedraaien als dj/producer in de Nederlandse dancescene. Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen zeggen. Zo niet DJ Mark van Dale. Hij viert op vrijdag 1 december zijn vijfentwintigjarig bestaan als dj/producer met een megaspektakel op een nog bekend te maken locatie in Rotterdam. Daarnaast bestaat zijn concept Sundae @ Escape drie jaar en viert hij binnenkort zijn tweeënveertigste verjaardag.

Mark van DaleWat je in vijfentwintig jaar allemaal niet kan bereiken. De langste set ooit door een dj gedraaid tijdens Dance Valley. De samen met Enrico geproduceerde mondiale hit 'Waterverve'. De presentatie van 's lands eerste houseprogramma op de radio: Turbulentie. De set in Hollywood Palace in Los Angeles, waar ook ooit cracks als Mick Jagger, Fred Astaire en Blondie hun kunsten vertoonden. Zomaar een aantal hoogtepunten uit de carrière van Mark van Dale. "Als dj weet ik het publiek bezig te houden en als producer maak ik redelijk toegankelijke house, dance en techno." Zo vat Van Dale zijn zijn carrière samen.

Vandaag de dag is Mark nog steeds een druk bezet man. Zowel in de studio als ook op de radio met zijn eigen internetstation Hitenergy. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de wekelijkse zondagavond feesten Sundae in de Escape in Amsterdam. "Het zijn goedlopende clubavonden waar ik echte house draai voor een breed publiek, overigens zonder dat het te commercieel wordt. Hoewel de doelgroep breed is, dus jong en oud, merk ik dat Sundae vooral in trek is bij dertig plussers, de houseliefhebbers van het eerste uur."

SundaeSundae bestaat inmiddels drie jaar en dat moet gevierd worden. Voor zondag 22 oktober staat de afsluiting van het Amsterdam Dance Event op het programma. Nadat drie dagen lang 's werelds beste dj's hebben gedraaid in Amsterdams beste clubs, tekent DJ Mark van Dale tijdens Sundae voor de slotakkoorden. Grootheden als Dave Spoon, Gregor Salto en Lucien Foort maken eveneens hun opwachting. Op zondag 12 november prijkt de Mark van Dale Birthday Party op de agenda, de jaarlijks terugkerende instuif van dertig tot veertig dj's die aan de knoppen zitten. Verder wordt voor zondag 24 december het Oudeplatenfeest georganiseerd. DJ Mark van Dale draait een set van houseclassics en verwelkomt onder meer DJ Dimitri en DJ Marcello.

  • Agenda specials SUNDAE:
  • 22 oktober: Afsluiting van het Amsterdam Dance Event
  • 12 november: Mark van Dale Birthday Party
  • 24 december : Het Oudeplatenfeest
  • www.sundae.nl
  • www.djmarkvandale.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws