Young in Prison presents: Picture This

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op deze muzikale avond (nu-soul, hip hop, broken beat, latin, etc.) met dj's Inna Vision, Mindeye, Lucky Dubz, Thelonious, Drunken Lion Soundsystem, Miss Delicious, Frenzy, Frankly en mc P-Mode, wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld om deze stichting te steunen. Club Waas stelt haar locatie hiervoor graag beschikbaar van 23.00 tot 5.00.

Voor E 5,- geniet je van een eclectische soulvolle mix, aan elkaar gedraaid door Rotterdams beste dj's in dit genre. Zij zetten zich allen vrijwillig in voor jongeren in de Pollsmoor gevangenis in Zuid-Afrika. De entree bedraagt slechts 5 euro, maar meer betalen mag natuurlijk altijd. Alle opbrengsten gaan naar stichting Young In Prison.

Stichting Young In Prison maakt zich sterk om de situatie van jeugdige gevangenen te verbeteren in landen waar de detentiecondities zeer te wensen overlaten. Ontwikkeling en rehabilitatie van de jongeren is hierbij het voornaamste doel. Opgesloten in kleine, donkere cellen zijn veel van de kinderen overgeleverd aan vervuiling, geweld en misbruik zonder enige vorm van afleiding. De delicten waarvoor de jongeren veroordeeld zijn, staan vaak niet in verhouding tot de gevolgen van de straffen.



YIP handelt vanuit de overtuiging dat geen enkel kind wordt geboren als crimineel; ieder kind heeft recht op ontwikkeling. C apoeira, (leren) lezen, schilderen of het maken van een radioprogramma zijn enkele activiteiten die YIP de jeugdige gevangenen van drie gevangenissen in Colombia, Suriname en Zuid-Afrika aanbiedt. Daarnaast verbetert YIP, daar waar mogelijk, de voorzieningen van de gevangenissen. Zo heeft YIP onlangs een bibliotheek opgezet in Zuid-Afrika en is er in de Surinaamse gevangenis de waterpomp gerepareerd en de matrassen vernieuwd. De stichting biedt een vrij moment in een gevangen dag en maakt het leven van de kinderen enigszins dragelijk.

YiP is ervan overtuigd dat een gezonde rentegratie van jonge ex-gevangenen in de maatschappij de grootste kans van slagen heeft, als er binnen n buiten de gevangenis bewust met deze groep gewerkt wordt. Daarom steunt YIP ex-gedetineerden van de Poollsmoor gevangenis bij de terugkeer in de maatschappij. In de eerste periode van zelfstandigheid en vrijheid kan het lastig zijn om niet in oude gewoontes terug te vallen. Met behulp van coaches wordt gestimuleerd om na te denken over toekomstige valkuilen maar ook over nieuwe mogelijkheden die de jongeren aangereikt krijgen.

Met het bezoeken van 'Picture This' kan je een steentje bij dragen aan YIP. Niet alleen de opbrengsten uit entree-gelden gaan naar de stichting. Op deze avond kan je, voor het goede doel, een speciale foto laten maken in Zuid-Afrikaanse stijl en een heerlijke Capetown-cocktail consumeren. Tot slot, zorg dat je erbij bent, want je mag deze avond als muziekliefhebber natuurlijk niet missen.

Picture This
Datum: 14 oktober
Locatie: Club Waas
Entree: E 5,- (maar meer mag ook)

Line-up:
Miss Delicious, Frenzy & Frankly (shifting gears)
Inna Vision & Mind Eye (da circle of sole)
Thelonious & Lucky Dubz (strange fruit)
Drunken Lion Soundsystem (drunken lion)
en MC P-Mode

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws