PS interview: Proluctors

Partyscene Redactie | 3 oktober 2006
headlines

Robert Vreeken en Hendrik van Duivenbooden zetten een heel eigen specifieke diepe sound, met vette en groovy pompende baslijnen neer. De twee neven co-produceerden lange tijd platen van dj Matthew Dekay, die werden gedraaid door grote dj’s als Sasha, John Digweed, Deep Dish en Danny Howells en hun tracks werden opgenomen op compilaties van Tiësto en Armin van Buuren. Maar dat verleden hebben de Proluctors nu los gelaten en met dikke releases als Shake the Ground en Sunset gaan ze alleen verder.

Tekst: Jesse Voorn

Voor diegenen die het nog niet weten, wie zijn de Proluctors?

Hendrik: “proluctorsWe draaien al een hele tijd, vroeger veel in de undergroundscene en we hadden een contract bij ID&T. Dat hebben we een paar jaar gedaan en toen is het een beetje naar de achtergrond geschoven. Nu zitten we er weer volop in en wordt het steeds serieuzer. Met Matthew hebben we een aantal hele goede producties gehad, maar nu gaan we echt onze eigen richting op en hebben we ons los gekoppeld van Matthew.”

Vanwaar die stap?

Hendrik: “Het was zo dat we een groot aandeel hadden in de tracks van Matthew, maar dat niemand dat zag. Iedereen denkt dat hij het alleen is, maar dat is dus niet zo. Nu willen we het alleen gaan doen. We hebben al een aantal tracks en die zijn we bij labels aan het neerleggen, om te laten zien dat we dus ons eigen ding doen.”

Robert: “Het is goed voor ons om een eigen weg in te slaan, want we werden toch teveel geassocieerd met Matthew.”

Hendrik: “Als we onze eigen releases ergens neerlegden, dan dachten mensen dat hij er achter zat en daar willen we van af. Je hoort het ook in onze sound, die is nu heel anders, geen Dekay meer.”

Wat is het verschil dan?

Hendrik: “Hij zit meer in de diepere melodielijnen en wij meer in de groove. Wij draaien ook niet veel van zijn producties, maar wel de onze.”

En hoe loopt het nu?

Hendrik: “Goed. Onze residentie bij Motion helpt natuurlijk ook, dan kunnen we onze eigen tracks aan grote dj’s geven. Dat helpt. Ik denk wel dat we los van het verleden kunnen komen, dat hoor je in de producties al.”

Robert: “We krijgen echt super goede reacties op Shake the Ground en Sunset en ze worden al gedraaid door Deep Dish en andere grote namen. Daar moeten we dus naar toe.”

proluctors

Er is nergens een slecht gevoel?

Hendrik: “Zeker niet, het is een puur zakelijke beslissing geweest. Matthew is het er ook mee eens en hij weet hoe de vork in de steel zit. Voor ons komen de Proluctors nu voorop.”

Jullie zijn ook de nieuwe residents van Motion. Hoe bevalt dat?

Hendrik: “Helemaal te gek, het is het perfecte platform voor ons. Motion past perfect in de stijl die we willen draaien. We kennen Alexander (organisator, red) ook al jaren en we hebben al een aantal keer eerder op het feest gestaan.”

Robert: “Hij gelooft in ons en dat is ook heel prettig. Het is toch een van de betere organisaties van Nederland en het concept is uniek. Het is voor ons dan ook belangrijk om onze naam daar aan te verbinden.”

proluctorsHendrik: “Wij hebben ons altijd als familie gevoeld van Motion. Het publiek kent ons denk ik ook al wel een beetje.”

Wat gaat de toekomst voor jullie brengen?

Hendrik: “We wilden een vaste plek in Nederland bereiken, die we nu met Motion al hebben. Het maken van producties is nu heel belangrijk. Daar zijn we volop mee bezig in onze nieuwe studio. Als we veel tracks kunnen releasen dan hebben we onszelf wel op de kaart gezet.”

Hoe ziet jullie gemiddelde week er uit?

Hendrik: “We hebben een eigen bedrijf. We zitten in de bloemenhandel en we hebben een aantal winkels. Echt een familiebedrijf.”

Robert: “Het is wel iedere ochtend heel vroeg je bed uit, maar we zijn ook weer vroeg klaar om de studio in te gaan. Muziek is nog een hobby, maar ik hoop dat we er wel een keer ons werk van kunnen maken. Maar in de basis doen we het daar niet voor. Muziek is puur onze passie, een vorm van ontspanning. Bloemen is stressen en muziek is even helemaal weg.”

Helpt het ook dat jullie neven zijn?

Hendrik: “Dat werkt absoluut in ons voordeel. We kunnen elkaar voor honderd procent vertrouwen. Dit kan namelijk een moeilijk wereldje zijn en het is een kwestie van gunnen en vertrouwen en wij kunnen echt van elkaar op aan. Bovendien kunnen we ons ook opsplisten als we veel boekingen krijgen, maar het is het leukst om samen te draaien. Maar in het buitenland is dat nou eenmaal niet altijd mogelijk, vanwege de kosten. ”

Robert: “We draaien wel beter als we met z´n tweeën zijn. We vullen elkaar in die zin prima aan en dat geldt ook bij het muziek maken. We hebben geen groot verleden, maar dat gaat wel goed komen.”

proluctors

De Proluctors draaien zaterdag 7 oktober op Motion in Panama, naast onder meer Darren Emerson.

Meer info vind je ook op www.proluctors.com en op www.club-motion.eu

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws