Techno uit Groningen

Partyscene Redactie | 2 oktober 2006
headlines

Het zeer populaire concept Technootjes bestaat vijf jaar. Deze mijlpaal wordt gevierd met een bijzonder feest. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober vindt er een weekend-editie van Technootjes in Simplon plaats, met op beide dagen een zeer speciale line-up.

Technootjes FlyerHet begon allemaal met een zakje borrelnootjes als flyer, een simpele decoratie en een line-up bestaande uit alleen Groningse dj's. Maar Technootjes in poppodium Simplon werd al snel bekend met zijn kwalitatieve technoparty's. Technootjes was een van de eersten in Nederland die minimale techno programmeerde en vele buitenlandse artiesten maakten hun Nederlandse debuut op dit feest.

Met het programmeren van grote namen als Magda, Heartthrob, Andre Galluzi, Ricardo Villalobos. Bart Skils, Matthew Dear, Superpitcher, John Tejada, Stewart Walker, Luciano en Tobi Neumann en talenten als Bruno Pronsato, Jon Gaiser en Dinky zijn de Technootjes altijd voorvechters geweest van vernieuwende elektronische muziek.

Troy PierceHet jubileum wordt gevierd met twee nachten feest in Simplon. Op de eerste dag zullen Troy Pierce, Barem Motio&E-Contact en Lauhaus de grote zaal in Simplon op z'n kop zetten. De in Berlijn woonachtige Amerikaan Troy Pierce is één van de ontdekkingen van Richie Hawtin en is al enige tijd één van de bekendste en beste dj's uit de minimal scene. Met zijn Final Scratch set reist hij tegenwoordig de hele wereld rond. De uit Argentinië afkomstige Barem is op het moment één van de meest opvallende liveacts. Zijn producties op labels als M-nus en Foundsound hebben een zeer origineel karakter. Weider Terlouw, Ölene Kadar, Delano en Miguel nemen de bovenzaal voor hun rekening.

De tweede dag is er één van de nieuwe talenten. Zo maken Dario Zenker en Lee Curtiss hun debuut in Nederland. Dario Zenker is een getalenteerde doorbrekende dj uit Duitsland en staat op het punt ook internationaal door te breken. Dario heeft al meerdere releases op labels als Esperanza, Num Records en Balkon. De uit Detroit afkomstige Lee Curtiss is een groot talent uit Amerika. Met zijn knallende liveset doet hij momenteel een tour door Amerika en Europa. Zijn eerste release "Mein Tesh" en zijn release "Singing with Rod" als Uli Künkel op het Kalimari-label laten zijn talent voor produceren zien. Boris Werner uit Amsterdam zal de grote zaal openen deze avond. In de bovenzaal maken Technootjes-residents K.Cee, Orchid en William S samen met Davlov het feest compleet.

  • Technootjes 5 years Weekend
  • Day 1: Troy Pierce, Barem (live), Motio & E-contact (live), Weider Terlouw (live), Lauhaus, Ölene Kadar (live), Delano, Miguel
  • Day 2: Lee Curtiss (live), Dario Zenker, Funzion (live), Boris Werner, K.Cee, Orchid, Davlov, William S
  • 00:00 till 07:00
  • Simplon, Boterdiep 69 Groningen
  • price: 10,- presale, 12 door
  • Passe-partout : 17,50 euro
  • more info on www.technootjes.nl & www.simplon.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws