B Parade vs Love Parade

Partyscene Redactie | 28 september 2006
headlines

Het was een heel gedoe voor de organisatie van de Love Parade om het evenement dit jaar georganiseerd te krijgen. Op het nippertje lukte het. Maar het evenement lijkt nu te worden afgelost door de B Parade.

b paradeDe organisatie van de B Parade zou eigenlijk dit jaar al een parade organiseren, maar onder meer vanwege het WK ging dat niet door. Maar nu komt er in 2007 definitief een B Parade, Berliner Dance Parade. De organisatie heeft een budget van 1,8 miljoen euro om het plan te realiseren. “Talrijke sponsorcontacten, die we ook op Popkomm hebben opgedaan, geven ons de zekerheid die we nodig hebben,“ zegt Ralf Lipus, de marketing- en mediaman van de B Parade.  

Een aanvraag voor de gemeenteraad van Berlijn ligt al enkele maanden klaar. Het gaat dan om een voorstel voor een vergunning voor 2007 tot en met 2011. De organisatie heeft ook al de nodige concrete plannen. Zo moeten organisaties weer geld gaan betalen om hun truck mee te mogen laten rijden en zal de B Parade zorg dragen voor het afval. Maar het startsignaal kan nog niet helemaal gegeven worden, want de mensen van de B Parade zijn nog in gesprek met de gemeente, maar het ziet er naar eigen zeggen allemaal goed uit voor de nieuwe parade. De komende weken zullen de laatste knopen doorgehakt worden.  

Tot op heden heeft de organisatie van de Love Parade nog geen verzoek ingediend om het evenement volgend jaar weer te mogen organiseren. De Love Parade zou pas eind oktober besluiten of in 2007 een nieuwe editie doen, maar voor de B Parade is dat allemaal niet zo heel interessant. Die verzoekt de gemeenteraad zo snel mogelijk een beslissing te nemen. De B Parade werkt hoe dan ook, nauw samen met de dance parade in Zürich. Dat verhaal kan dus nog een bijzondere wending krijgen. Wordt vervolgd.  

   

Kijk ook op www.bparade.eu.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws