Southern Fried Records labelnight @ Paradiso

Partyscene Redactie | 18 september 2006
headlines

Caged BabyVoor liefhebbers van beats, breaks en electro-synthpop is er donderdag 19 oktober maar één optie: feesten in Paradiso. Southern Fried Records, het platenlabel van Norman Cook, beter bekend als Fatboy Slim, pakt uit. DJ’s Touché, Cagedbaby, Nathan Detroit, Ashley Beedle, Unabombers & Friends en Deadly Avenger draaien en live-optredens zijn er van Trabant en Grandadbob.

LIVE:

De IJslandse groep Trabant bestaat uit vijf mannen met totaal verschillende carrières in de Reykjavikse muziekscene: een rapproducer, een death metal guru, een geflipte DJ, een domineeszoon en een voormalige boyband zanger. Ze werden in 2001 beroemd in IJsland met hun debuutalbum ‘Moment Of Truth’. Drie jaar later verscheen een live-album dat was opgenomen op een feest van de IJslandse president Ólafur Ragnar Grímsson. In 2005 kwam een single uit op Southern Fried Records, ‘Nasty Boy’. Dit werd een clubhit en hun tweede studioalbum ‘Emotional’ (2005) bereikte de IJslandse top tien.

The White Stripes of electronic music noemt Norman Cook ze, anderen classificeren Grandadbob als Moloko meets Daft Punk. Het duo uit Sheffield (Dave Johnson en Vanessa Robinson) maakt pakkende melodieën (suikerzoet gezongen door Vanessa, wiens stem ook de achtergrondmelodie zingt) over funky beats. House, pop, triphop - de muziek krijgt allerlei labels en op ADE 2006 kun je ze zelf beoordelen. ‘Waltzes For Weirdoes’ stamt uit en in juli verscheen ‘Hide Me’.

DJ ToucheDJ’s:
Deadly Avenger is de Schot Damon Baxter: labelbaas, DJ, remixer en danceproducer. Zijn debuutalbum uit 2002, ‘Deep Red’ op zijn eigen label Illicit, was het resultaat van een levenslange passie voor films en filmmuziek. Op het album deden onder andere de legendarische Terry Hall van de Specials mee, de geniale producer Howie B, troubadour Tom McRae en een 47-koppig Hongaars orkest. Damon heeft als kind bij een ongeluk zijn reuk- en smaakvermogen verloren en gebruikt als geen ander zijn ogen en oren.

DJ/producer Touché is Theo Keating, voorheen The Wiseguys (het debuutalbum van The Wiseguys, ‘Executive Suite’ op Wall of Sound uit 1996, is een cultklassieker). Samen met Regal was Touché een grote kracht in de big beat scene van eind jaren negentig. Nadat Regal The Wiseguys verliet nam Touché zelf het tweede album op, scoorde hij een Top 40 hit (‘Ooh La La’) en remixte hij werk van artiesten als Beck, The Offspring en Gorillaz. Momenteel is Touché resident DJ bij de beroemde clubnacht Boutique in Brighton, en in The Culture Club in Gent. Behalve op Southern Fried Records brengt hij platen uit op zijn eigen label Body Clap.

GranddadbobAndere DJ’s op 19 oktober zijn Cagedbaby (viermansband uit Brighton die zoete dansbare elektronische pop maken), Nathan Detroit (resident DJ van Glint, de Londense clubnacht van de Chemical Brothers), Ashley Beedle (één van Engeland’s bekendste DJ sinds de house-explosie eind jaren tachtig, in de jaren negentig bekend als Black Science Orchestra) en The Unabombers (Luke Cowdrey & Justin Crawford, residents en promoters van de clubnacht The Electric Chair sinds 1995).

Southern Fried Records @ Paradiso

Datum 19 oktober

DJ’s & acts: Touché, Cagedbaby, Nathan Detroit, Ashley Beedle, Unabombers & Friends, Deadly Avenger, Trabant en Grandadbob.
Kaarten: 20,- incl.

Meer info: Paradiso


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws