Leidens Ontzet

Partyscene Redactie | 28 september 2006
headlines

Iedere Leidse Student kent het maar al te goed, zelfs studenten uit andere steden zijn bekend met dit bekende fenomeen. Binnekort is het weer tijd voor Leidens Ontzet, de Koninginnenach van Leiden.

De viering van LEIDENS ONTZET op 1 en 3 oktober is zonder twijfel het grootste volksfeest van Nederland boven de grote rivieren. Het feest herinnert op allerlei manieren aan het Spaanse beleg en ontzet van de stad in 1574, zoals het eten van hutspot, de uitreiking van haring en wittebrood en de zeer traditionele herdenkingsdienst.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar de meeste van ons vieren Leidens Ontzet niet voor de hutspot of de herdenkingsdienst. Wij willen gewoon een leuk feest.

En dat is er tijdens het Ontzet zeker! Op 2 oktober barst het feest 's middags om 2 uur los met een enorme kermis en feestmarkt, die een groot deel van de Leidse binnenstad beslaat, met molen De Valk als trots middelpunt. Een kermis die maar anderhalve dag duurt en toch -op Tilburg na- de grootste van ons land is. Natuurlijk is ieder café op deze avond tot diep in de nacht open en kun je je helemaal laten gaan.

Leidens Ontzet is een beetje te vergelijken met Koninginnenach in Den Haag. Een groot feest, iedereen loopt en feest over straat en er heerst een enorm gevoel van saamhorigheid. Alle kwaliteiten waar een goed feest over moet beschikken.

Kijk voor meer info op www.3-october.nl .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws