Recept

Partyscene Redactie | 6 september 2006
headlines

Nederlanders beginnen steeds weer gezonder te eten. Volgens een onderzoek uit het AD laten de Nederlanders de snacks weer links liggen en brengen steeds minder mensen een bezoekje aan de lokale snackbar.

Gezond eten moet wel lekker zijn. Daarom weer en lekker en gezond recept. Deze keer een lekker licht voorgerecht of in combinatie met rijst een heerlijk hoofdgerecht.

Beef Tataki

Benodigdheden ( voor 2 personen)

2 biefstukken

Grof gemalen peper

1 teentje knoflook

sesamzaadjes

3 el. Japanse sojasaus

1 tl. rijstazijn

1 el. Limoensap

Bereidingswijze

Maak een dressing van de sojasaus, azijn en limoensap. Voeg er eventueel nog wat sesamolie aan toe.

Wrijf de biefstukken in met wat olie en bak deze op hoogvuur aan iedere kant 1 minuut. Echt maar heel kort. Haal de biefstukken van het vuur en wrijf ze in met knoflook, peper, sesam. Alles er goed in drukken.

In de dressing leggen en laten marineren. Haal het vlees na ongeveer een uurtje uit de marinade en het in flinterdunne plakjes.

Strooi er eventueel van fijngehakte lente ui overheen, serveer alleen of met rijst.

Eet smakelijk!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws