Special cd release

Partyscene Redactie | 5 september 2006
headlines

Deetron - TwistedDe achtentwintigjarige Deetron, Sam Geiser voor vrienden en intimi, bracht in zijn carrière platen uit op labels als Rotation, Black Nation, Cosmic en Music Man. Hij maakte remixen voor o.a. Samuel L. Session, Ben Sims, Damon Wild, Steve Bicknell en Orlando Voorn.


Vanaf 1992, toen hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste decks kocht, ging het snel met de talentvolle dj. Hij draaide in vrijwel iedere Zwitserse club en ontwikkelde zich al snel tot een 3-decks dj. Een residentie in de befaamde Club Trax in Zurich was de start van een internationale carrière. Evenals de cd Deetron in the Mix (2002), waarop hij met zonder moeite 37 tracks aan elkaar mixte.

Techno, house en alles daartussen: dat is zo’n beetje het geluid waarmee Deetron zijn debuutalbum heeft gevuld. Zijn sound ligt in het verlengde van Britse techhouse producers als Lay & Bushwacka!, Circulation en Slam. Niet vernieuwend, maar wel erg fraai en met veel gevoel geproduceerd. Het melodieuze Mr. Smooth bijvoorbeeld, dat zomaar door Carl Craig had kunnen worden geproduceerd. Of de prachtige diepe housetrack I Cling, met de warme vocalen van Ovasoul 7. Helaas is, zoals zovaak, het mooiste nummer, Silence, ook de kortste track. Maar ach, daarvoor is de repeat-knop uitgevonden. Een knop die in dit geval wel vaker kan worden gebruikt.

Meer cd-recensies vind je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws