Schotse live sensatie Alex Smoke 2 september in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Alex Menzies, ofwel Alex Smoke, werd vorig jaar door vrijwel alle critici de hemel in geprezen toen zijn debuutalbum Incommunicado uitkwam. Als een duveltje uit een doosje kwam Smokes album uit op het Schotse Soma label, van het befaamde techno-duo Slam. Incommunicado viel vooral op door de ingenieuze productie waarbij door pop-benvloede melodieuze en downtempo vormen van techno te horen waren naast dikke dansvloer tracks. Niet gek als je in ogenschouw neemt dat Smoke een klassieke-geschoolde pianist en cellist is. Zijn stijl, waarbij minimale techno wordt gemixt met intelligente en ritmische electro, wordt regelmatig omlijst met vocals van eigen bodem.


Alex Smoke...

De uit Glasgow afkomstige producer kan mensen als DJ Hell en de gehele crew van het gerenommeerde label Ghostly International tot zijn fanclub rekenen. Als remixer deed hij uitstekend werk voor labelgenoot Funk DVoid en die andere Schotse sensatie Mylo. Met zijn live act toert hij langs de betere clubs van Europa, waaronder Fabric in London, Space op Ibiza, Sven Vths Cocoon in Frankfurt en onlangs nog Doornroosje in Nijmegen.

Met residents Richard Parker en Radar is Smoke verzekerd van twee uiterst gedreven Amsterdamse djs die er alles aan zullen doen om zowel goed op te warmen als feestelijk af te sluiten. De vaste vjs van News zijn helaas dit keer niet aanwezig, hun taak wordt overgenomen door Citizen (Meeus van Dis).

Zaterdag_2 september
is the new
Live: Alex Smoke (Soma, UK)
DJs Richard Parker & Radar | VJ Citizen
Entre 12 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 10 euro

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws